Rețetă de mâncărică de cartofi. Un preparat de post, ușor, rapid, ca la mama acasă
Mâncarea de cartofi de post este un preparat simplu, gustos și sățios, ideal pentru perioadele de post sau pentru o masă vegetariană. Cum faci cea mai bună mâncărică de cartofi de post ușor, rapid, ca la mama acasă.
- Rețetă de mâncărică de cartofi
- Un preparat de post, ușor, rapid, ca la mama acasă
Cartofii conțin vitamine și minerale, inclusiv vitamina C și potasiu. Aceștia pot oferi beneficii pentru sănătate, în funcție de modul în care sunt preparați. Află din rândurile de mai jos cum faci cea mai bună mâncarică de cartofi de post.
Rețetă de mâncărică de cartofi
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 litru supă de legume
- 1 ceapă mare
- 2 morocovi medii
- 1-2 linguri ulei
- 4-5 lingurițe pastă de roșii
- 1 linguriță de amidon pudră de usturoi/ căței de usturoi
- ceapă granulată
- turmeric
- boia dulce/iute
- pătrunjel/mărar proaspăt tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
- taie ceapa și morcovii cubulețe și apoi călește în ulei încins. Adaugă usturoi proaspăt (sau pudra de usturoi), ceapa granulată, piperul, turmeric, boia și sare. Adaugă puțină apă, amestecă și lasă pe foc, la gătit, 5-10 minute.
- în momentul în care ceapa și morcovii s-au înmuiat, adaugă supa călduță. Când fierbe, adaugă cartofii tăiați cubulețe. Lasă apoi la fiert la foc mic-mediu timp de 20-25 minute. Adaugă apoi pasta de roșii și lasă să se gătească încă 5 minute. Separat, într-un castron, amestecă amidonul cu puțină apă. Adaugă amestecul peste mâncarea de cartofi de post și amestecă 1-2 minute.
Cartofii pot ajuta digestia
Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă. Atunci când amidonul rezistent ajunge în intestinul gros, acesta devine hrană pentru bacteriile intestinale benefice.
Amidonul rezistent din cartofi este transformat în principal în acid gras cu lanț scurt butirat - sursa de hrană preferată pentru bacteriile intestinale. Studiile au arătat că butiratul poate reduce inflamația în colon, poate întări apărarea colonului și poate reduce riscul de cancer colorectal, scrie healthline.com.