7 semne că ai putea avea ulcer la stomac

Fotografie simbol © pixabay.com

Ulcerul la stomac sau ulcerul gastric este o boală care se manifestă prin leziuni dureroase. Acestea apar în urma dezvoltării unor boli digestive şi afectează interstinul subţire, dar şi stomacul.

Citeşte şi - Ce boli grave ascund aftele! Ai mare grijă: „Reprezintă un ulcer”

Există însă şapte simptome de care trebuie să ţii cont pentru a preveni sau pentru a trata rapid această boală, potrivit 1mhealthtips.com.

1. Dureri în piept sau în spate. Durerile provocate de ulcerul gastric se pot răspândi către spate sau către piept. 

2. Vomă sau scaun cu sânge. Un medic gastroenterolog a spus că ulcerul poate duce la sângerări care cauzează voma. Scaunul poate avea o culoare mai închisă şi se poate observa şi prezenţa sângelui.

Citeşte şi - Plantele care fac minuni! Aşa te pui pe picioare, după petreceri

3. Greutate şi durere în abdomen. Ulcerul se manifestă printr-o senzaţie de durere în zona abdomenului, prezentă mai ales după ce beţi apă.

4. Regurgitare şi reflux de acid. Ulcerul este în permanenţă acoperit de acid, iar durerile apar imediat. 

5. Indigestia. Ulcerul gastric provoacă dureri mari din cauza indigestiei sau din cauza gazelor. 

6. Greaţă. În stomac se produce în dezechilibru din cauza căruia apar stările de greaţă, mai ales dimineaţa, înainte să luaţi micul dejun.

7. Durerile de stomac. Acestea reprezintă cel mai comun simptom al ulcerului gastric. Se manifestă şi printr-o sensibilitate a stomacului. 

Citeşte şi - Mare atenţie! Simptomul cancerului de stomac pe care toţi îl ignoră

Este foarte important dacă aveţi una dintre simptomele prezentate mai sus să vă prezentaţi la medic pentru a beneficia de un consult, urmat de tratamentul necesar. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro