Alertă alimentară! Cele mai toxice fructe de pe piață. Specialiștii au descoperit că sunt tratate cu pesticide
Publicat pe 24.05.2023 la 17:46 Actualizat pe 24.05.2023 la 17:46
Care sunt cele mai toxice fructe de pe piață. Este alertă alimentară. Specialiștii au descoperit că sunt tratate cu pesticide. La ce concluzie s-a ajuns în urma unui studiu. Aceste substanțe toxice sunt nocive pentru organismul uman.
- Cele mai toxice fructe
- Alertă alimentară
În ultimii ani, am asistat la o creștere alarmantă a utilizării pesticidelor în industria agricolă, iar acest lucru a dus la consecințe nefericite asupra siguranței alimentare. Dacă în trecut merele erau cele mai afectate fructe de pe piață, în acest an căpșunile au „câștigat” titlu de lider în topul alimentelor tratate cu pesticide.
Cele mai toxice fructe de pe piață
Această situație este îngrijorătoare în ceea ce privește sănătatea noastră, deoarece agricultura industrială se bazează în mare măsură pe utilizarea substanțelor chimice pentru a proteja culturile de dăunători.
Utilizarea excesivă și necontrolată a acestor substanțe chimice poate avea consecințe grave asupra sănătății noastre. Pasticidele au afecte nocive asupra organismului uman.
Deși căpșunile sunt acum în centrul atenției ca fiind cele mai nocive fructe, nu ar trebui să ignorăm și alte alimente care prezintă riscuri similare. Pe lista celor 12 alimente considerate cele mai nesigure și care, ironic, sunt preferate de români, se numără și merele. Studiile arată că cel puțin un tip de pesticid a fost găsit în 98% dintre mostrele de mere testate.
Potrivit Environmental Working Group (EWG), 98% dintre mostrele de căpșuni examinate de autoritățile sanitare au prezentat urme de pesticide. Mai mult de 40% dintre acestea conțineau 10 sau mai multe tipuri de pesticide, unele dintre ele având urme de până la 17 tipuri de pesticide diferite.
Alte fructe afectate
Pe lângă mere și căpșuni, și alte fructe precum nectarinele, piersicile și strugurii se numără printre alimentele care sunt tratate cu pesticide. În ultimii ani, preocuparea legată de utilizarea excesivă a pesticidelor în agricultură a crescut semnificativ, iar aceasta se reflectă într-o serie de studii și analize care evidențiază prezența acestor substanțe chimice în fructele pe care le consumăm.
Este foarte important pentru sănătatea organismului nostru să avem grijă ce alimente consumăm zilnic. Mulți români preferă să cumpere fructe și legume direct de la producător.
Fără doar și poate, merele și căpșunile sunt unele dintre cele mai căutate fructe la noi în țară. Multe persoane le consumă des.
Citește și: Cu ce să spălăm fructele și legumele pentru a scăpa de pesticide. Trucurile pe care nu le știai