Alimentul care te ajută să scapi de retenţia de apă din organism. Îl poți consuma în mai multe variante
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 26.06.2022 la 10:58
Actualizat pe 26.06.2022 la 10:58
Retenția de apă îți poate da bătăi serioase de cap. Poate că te simți stânjenit în anumite situații sau nu te simți bine în pielea ta, însă există anumite alimente, pe care le poți consuma în diferite forme, care te ajută să scapi de retenția de apă. Iată ce este, de fapt, această retenție și cum poți să scapi de ea!
- Ce alte beneficii are acest aliment
- Unde îl putem găsi
- Cum ajută organismul uman
Sistemul circulator, rinichii, sistemul limfatic, factorii hormonali și alte sisteme ale corpului contribuie la menținerea unui nivel sănătos de lichide. În cazul în care apare vreo problemă, poate apărea și retenția de lichide.
Alimentul care te ajută să scapi de retenţia de apă din organism
Retenția de apă este cunoscută sub numele de edem. Edemul poate afecta orice zonă a corpului. Simptomele retenției de apă variază în funcție de zona pe care o afectează. Picioarele, mâinile, abdomenul și pieptul sunt cele mai afectate, de obicei.
Printre simptome se numără și următoarele: modificări ale culorii pielii, dureri și sensibilitate la nivelul membrelor, rigiditate în articulații creștere în greutate, umflături. Factorii hormonali, sistemul cardiovascular, sistemul urinar, ficatul și rinichii joacă un rol important.
Pentru a reduce sau a preveni retenția de apă trebuie să facem exerciții fizice în mod regulat, să nu stăm prea mult timp nemișcați sau în picioare, să evităm călătoriile lungi și temperaturile prea ridicate.
Ce alte beneficii are acest aliment
Din vremea grecilor antici și ai romanilor, sparanghelul a fost folosit pentru proprietățile sale diuretice. Persoanele care suferă de edem și hipertensiune arterială pot consuma sparanghel în fiecare zi.
De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din rinichi și la prevenirea pietrelor la rinichi. Bogat în vitamina K și acid folic, sparanghelul este bogat în nutrienți antiinflamatori și conține inclusiv vitamina C, beta-caroten, vitamina E și mineralele zinc, mangan și seleniu.
Se știe că sparanghelul ajută la stabilizarea digestiei datorită cantității mari de fibre și proteine pe care le conține. Sparanghelul conține inulină, o fibră alimentară unică asociată cu o digestie îmbunătățită.
De asemenea, specialiștii sunt de părere că reduce riscul de cancer de colon.
Citește și: Alimentul care îți detoxifică organismul. Costă numai 2 lei și este extrem de sănătos