Alimentul care te scapă de senzația de foame. Te ajută să slăbești rapid
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 28.04.2022 la 15:02
Actualizat pe 28.04.2022 la 15:02
În timp ce majoritatea oamenilor pot aștepta cu ușurință ore întregi între mese, unii simt mai mereu nevoia de a mânca, chiar și o mică gustare. Iată care este alimentul care te scapă de senzația de foame. Îl poți consuma dacă vrei să slăbești rapid.
- De ce te simți des înfometat
- Cum poți scăpa de această senzație
- Alimentul care îți sare în ajutor
Proteinele ajută la reglarea hormonilor foamei și controlează apetitul. Prin urmare, atunci când nu mănânci suficiente proteine, s-ar putea să te simți înfometat mai des. Unele metode sunt mai eficiente pentru suprimarea apetitului decât altele.
Alimentul care te scapă de senzația de foame
În medie, ar trebui să consumăm doi litri de apă pe zi pentru a ne asigura că suntem pe deplin hidratați. Dar dacă nu avem suficiente lichide în organism, apare imediat senzația de foame. Așadar, de cele mai multe ori, există șansa să confundăm setea cu foamea.
Oricine poate folosi o serie de metode naturale pentru a-și suprima sau a-și pierde apetitul într-un mod sănătos, fără riscuri. Nu toate alimentele pot satisface foamea în mod egal. În comparație cu carbohidrații, proteinele și anumite grăsimi sunt mai eficiente pentru a satisface foamea și pentru a te menține ”sătul”.
Pe de altă parte, specialiștii au asociat stresul cu o dorință crescută de a mânca, mâncatul excesiv și consumul de alimente nenutritive. Somnul regulat, contactul social și timpul petrecut cu cei dragi pot ajuta la combaterea stresului.
Tărâțele de ovăz
Ovăzul este considerat pe scară largă drept una dintre cele mai sănătoase cereale, deoarece este plin de multe vitamine, minerale și fibre importante. Tărâțele de ovăz sunt stratul exterior al crupei de ovăz, care se află chiar sub coaja necomestabilă.
Tărâțele de ovăz au o mulțime de beneficii pentru sănătate, cum ar fi un control îmbunătățit al zahărului din sânge și scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. Pe lângă faptul că are un conținut scăzut de calorii, există două proprietăți majore ale ovăzului.
Conținutul său ridicat de fibre, care oferă o senzație de saturație și faptul că blochează absorbția caloriilor din intestin.
Citește și: Cum se prepară omleta fără ouă. Rețeta gata în numai trei minute