Cum se prepară omleta fără ouă. Rețeta gata în numai trei minute
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 21.04.2022 la 23:32
Actualizat pe 21.04.2022 la 23:32
Omletele sunt un aliment de bază pentru micul dejun în multe țări din lume. Nu e de mirare că este dificil să creezi o omletă fără ouă care arată, are gust exact ca o omletă adevărată. Iată cum să o prepari, pas cu pas! Va fi gata în mai puțin de cinci minute.
- Gata în mai puțin de cinci minute
- Perfectă pentru micul dejun
- Rețeta simplă și rapidă
Spre deosebire de clătite, în care ouăle constituie doar o mică parte din rețetă, ingredientul principal sau singurul ingredient necesar pentru o omletă sunt doar ouăle. Această rețetă îți va schimba total părerea despre omletă!
Cum se prepară omleta fără ouă
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă omletă fără ouă!
Ingrediente:
- 1 cana faina
- 1 lingura ulei
- o lingurita sare
- jumătate cană apă
- 2 linguri iaurt simplu
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1-2 ceapa, tocata marunt
- 1-2 ardei, tocati marunt
- 1-2 linguri spanac tocat
- 1-2 lingurite de coriandru, tocat marunt
- ardei iute verde tocat
- optional: piper macinat
Mod de preparare:
Într-un vas de mărime medie cerneți făina. Adăugați uleiul, sarea și apa și amestecați bine, fără cocoloașe. În aluat adăugați iaurtul și bicarbonatul de sodiu. Se bate bine și se lasa aluatul ”să se odihnească” timp de câteva minute.
Acum adăugați toate legumele, ierburile și condimentele pe care intenționați să le utilizați. Mai adăugați puțină apă dacă este necesar. Aluatul nu trebuie să fie la fel de gros ca aluatul de clătite.
Ar trebui să aibă o consistență subțire. Încinge o tigaie antiaderentă și pulverizează-o cu spray de gătit sau adaugă puțin unt. Odată ce tigaia este suficient de caldă, turnați aluatul și răsuciți tigaia. Adăugați puțin piper negru măcinat, brânză mărunțită deasupra omletei.
Lăsați să se gătească un minut sau două și întoarceți omleta și gătiți încă un minut. Repetați același proces de mai multe ori.
Citește și: Tsoureki. Rețeta de cozonac grecesc, perfect pentru masa de Paște