Alimentul minune care repară ficatul bolnav. Cum acționează asupra organismului
Publicat pe 23.02.2022 la 14:37 Actualizat pe 23.02.2022 la 14:37
Pentru cei care au afecțiuni hepatice sau vor să se protejeze împotriva lor este important să înțeleagă rolul important al alimentației. Din fericire, există multe alimente care contribuie la repararea ficatului bolnav, iar unul dintre ele are efecte notabile.
- Ce aliment contribuie la repararea ficatului
- Are multiple beneficii asupra organismului.
Ficatul este primul organ afectat de stilul de viață nesănătos, care include o alimentație nesănătoasă și lipsa de odihnă. Din fericire, există un aliment minune care repară ficatul bolnav și îl protejează în timp.
Avocado, alimentul minune care reface ficatul bolnav
Da, așa este! Avocado este alimentul care aduce nenumărate beneficii în organism atunci când este consumat în stare cât mai naturală. El conține aproape 20 de vitamine și minerale, inclusiv potasiu, vitamina E, vitamina C, vitamine din grupa B si acid folic.
Consumul de avocado contribuie la reducerea leziunilor hepatice datorită compușilor săi organici care îmbunatatesc sănătatea ficatului. De asemenea, o cercetare recentă sugereaza că avocado protejează ficatul de multe afecțiuni.
Inamicul bolilor de inimă
Considerate un ”superaliment”, fructele de avocado sunt surse bogate de grasimi mononesaturate și fibre dietetice sănătoase pentru inima, cu aproximativ 50 de calorii pe porție de 30 de grame. Grăsimile din avocado ajuta la reglarea zahărului din sânge, la reglarea hormonilor și la absorbția vitaminelor esențiale liposolubile.
Avocado conține și fitosteroli, steroli vegetali care contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Astfel, cercetarile au aratat ca avocado poate:
- reduce semnificativ nivelul colesterolului total.
- reduce trigliceridele din sânge cu până la 20%.
- reduce colesterolul LDL cu până la 22%.
- crește colesterolul HDL („bun”) cu până la 11%.
Citește și: Cu ce se mănâncă guacamole sau sosul de avocado. 3 idei de gustări sănătoase și delicioase