Alimentul pe care trebuie neapărat să îl consumi în prima zi de Paște. Ce semnificație are și la ce te ajută
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 16.04.2023 la 10:35
Actualizat pe 16.04.2023 la 10:35
Gospodinele au pregătit masa de Paște pentru întreaga familie, iar oamenii trebuie să știe ordinea corectă în care se consumă toate preparatele. Puțini știu că unul dintre ele trebuie consumat neapărat în prima de Paște, iar micul dejun trebuie început cu el. Ei bine, există un motiv bun pentru care se întâmplă acest lucru.
- Alimentul pe care trebuie să îl consumi neapărat de Paște
- Degustarea preparatelor din prima zi trebuie să înceapă cu el
Masa de Paște este un moment special pentru toată familia, pe care nimeni nu îl ratează, mai ales datorită preapratelor delicioase. Însă, dintre toate, credinioșii trebuie să înceapă neapărat cu unul singur.
Vestea bună este că acesta este pe placul tuturor, așa că nu va fi o problemă să respecte această regulă. Specialiștii spun că are efecte magice, după ce îl consumi.
Alimentul pe care trebuie să îl consumi primul de Paște
Cu toții știm că românii au o mulțime de alimente și preparate tradiționale pe care vor să le mănânce de Paște. Însă, puțini pun accentul pe cele cu care încep micul dejun sau prânzul cu familia, iar acest lucru poate să reprezinte o problemă. Așadar, specialiștii recomandă ca primul aliment consumat trebuie să fie oul fiert.
Acest lucru poate să îi scape pe oameni de indigestie și să ajute la buna funcționare a sistemului digestiv. Conform recomandărilor specialiștilor, acestea trebuie să fie consumate pe stomacul gol, între unul și două ouă. În acest fel, sistemul digestiv nu va fi blocat.
”Începem cu ouăle fierte. De obicei ele sunt fierte cam tare și atunci sunt indigeste. Deci un ou, două, mâncate pe stomacul gol, eventual să nu blocăm digestia de la bun început.
Merge și o felie de drob dacă vorbim despre masa de dimineață și apoi, urcând pe durata zilei, încercăm să le separăm.”, a declarat un specialist, pentru Antena 3 CNN.
Alte sfaturi de care trebuie să țină cont românii
Mâncarea tradițională le aduce oamenilor multă bucurie în suflet și amintiri din copilărie, însă poate să afecteze sistemul digestiv.
Din acest motiv, trebuie să țină cont de faptul că este recomandat să mănânce friptura la prânz, deoarece în acea perioadă a zilei au o putere mai mare de digestie, decât mai târziu. În acest fel, pot să se mențină departe de problemele cu care se confruntă multă lume, din cauza mâncării.
”Să mâncăm o friptură la prânz, și carnea întâi, atunci când avem cea mai mare putere de digestie, să asociem întotdeauna salată și legume și mai puțin alte tipuri de garnituri.”, a mai spus specialistul.
Citește și: Cum îți dai seama care sunt cartofii proaspeți. Dacă nu ești atent, riști să ai probleme de sănătate