Alimentul plin de proteine vegetale care are și multe fibre. Te ajută la slăbit! Se poate mânca în post. Cum se prepară corect
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 02.12.2024 la 22:28
Actualizat pe 02.12.2024 la 22:28
Este considerata una dintre cele mai sănătoase surse de proteine și este recomandată și în diete. Lintea, căci despre ea este vorba, are numeroase beneficii, de la faptul că ajută la slăbit până la scăderea tensiunii.
- Alimentul care are proteine vegetale și te ajută să slăbești
- Poate fi consumat în post
Lintea face parte din aceeași familie cu mazărea și fasolea. Originară din Orientul Mijloc, este folosită din cele mai vechi timpuri și este considerată ca o bună sursă de proteine. Are un conținut ridicat de fibre, fier și magneziu și se pregătește în doar câteva minute.
Ce beneficii are lintea
Este recomandat ca lintea să fie consumată regulat. Unul dintre beneficii este legat de faptul că protejează inima. Cercetările au arătat că poate reduce bolile cronice, dar și apariția celulelor canceroase.
Lintea conține potastiu, iar cercetările au arătat că poate ajuta la reducerea tensiunii. Nu ai nevoie decât de jumătate de cană de linte roșie gătită pentru a-ți asigura 270 de miligrame de potasiu.
Lintea este considerată un înlocuitor pentru carnea roșie și este preferată, în mare parte, de cei care sunt vegetarieni. Deși este sănătoasă, specialiștii spun că în cazul celor care sunt vegetarieni, este nevoie de mai multe alimente care au un conținut ridicat de aminoacizi, având în vedere că lintea nu poate asigura cantitatea necesară.
Este indicată și pentru cei care vor să slăbească sau în post. Alimentul oferă mai mult timp senzația de sațietate datorită fibrelor și proteinelor. Este bine, pentru rezultate maxime, să fie consumată în supe și salate. Alimentul mai este recomandat și pentru că ajută la sănătatea sistemului digestiv. Acest lucru este datorat conținutului ridicat de fibre.
Cum se prepară corect
Există mai multe tipuri de linte: verde, maro, roșie, neagră, portocalie și Puy. Cea mai ușor se fierbe cea portocalie. Dacă pui la fiert o cană de linte, este bine să o fierbi în trei căni cu apă.
Lintea trebuie lăsată la foc mic pentru cel mult jumătate de oră, în funcție de dimensiunea și culoarea bobului. Poate fi consumată imediat în supe și salate, ori poate fi pusă la frigider și păstrată pentru când ai nevoie.
Citește și: Ciorbă de perișoare de post. Cu ce poți înlocui carnea