Amestecul din două ingrediente care te scapă de durerea în gât. Sfaturile oferite de Lidia Fecioru: "Nu se bea, se face gargară cu el"
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.11.2023 la 20:23
Actualizat pe 11.11.2023 la 20:23
O durere în gât este adesea primul semn al unei răceli. Cu toate acestea, un astfel de disconfort provocat de o răceală se ameliorează adesea sau dispare după prima sau a doua zi. Iată ce sfaturi a oferit Lidia Fecioru. Există un amestec din două ingrediente care te va ajuta să scapi de durere în gât.
- Leacul oferit de Lidia Fecioru pentru a scăpa de durerile în gât
- Amestecul din două ingrediente cu care să faci gargară
Durerea în gât poate fi cauzată de viruși sau bacterii, însă cele mai frecvente cauze ale durerii în gât sunt virușii. Potrivit specialiștilor, durerea virală în gât este adesea însoțită de alte simptome ale răcelii, care pot include curgerea nasului, tuse, ochi roșii și strănut. Alte cauze ale durerii în gât includ fumatul, poluarea sau substanțele iritante din aer, alergiile și aerul uscat.
Amestecul din două ingrediente care te scapă de durerea în gât
Cum ne aflăm în sezonul rece, o mulțime de persoane se confruntă cu răceli şi dureri în gât. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit că există un amestec făcut din suc de legume care poate ajuta la tratarea inflamaţiilor.
"Că tot e perioada răcelilor, mă gândeam să vă dau un leac pentru angină şi amigdalite. Amigdalita ase poate trata foarte repede, în timp de 24 de ore, dar e bine în primele 24 de ore, cum apar acele bubiţe, să luăm măsuri. Se întâmplă atunci când copilul ne spune că-l zgârie pe gât şi atunci începe să aibă gâtul roșu. Iar reţeta următoare putem să o facem şi noi, oamenii mari, dacă avem nevoie. Luăm o sfeclă roșie, o dăm prin răzătoarea aceea mărunțică și, la un pahar de sfeclă rasă punem o lingură de oțet de 9%. O acoperim bine și o ținem patru ore undeva la întuneric, la temperatura camerei. După cele patru ore, stoarcem sucul de sfeclă și facem gargară cu acel suc din sfeclă cu oțet. Şi trece foarte bine. E bine să se facă gargara la un interval de două ore şi jumătate", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, scrie antena3.ro.
Care sunt simptomele răcelii comune?
Potrivit specialiștilor, simptomele obișnuite ale răcelii apar de obicei în etape. Stadiile comune de răceală sunt: precoce, activ și târziu.
Etapa 1: În decurs de una până la trei zile de la infectarea cu virusul răcelii, este posibil să te gâdile gâtul. Aproximativ jumătate dintre persoanele care suferă de răceli raportează un gât sau o durere în gât ca primul simptom. Alte simptome comune de răceală pe care le poți experimenta în această etapă incipientă includ: strănut, nas înfundat, tuse, răguşeală.
Etapa 2: Zilele 4 până la 7. Simptomele se înrăutățesc în această etapă. Pe lângă simptomele din stadiul 1, este posibil să ai: dureri de corp, durere de cap, ochi și nas care curg, oboseală, febră (mai frecventă la copii).
Etapa 3: Zilele 8 până la 10. Răceala începe de obicei să scadă în această etapă, dar unele simptome pot persista. Unii oameni dezvoltă o tuse sâcâitoare care poate dura până la două luni după o infecție respiratorie. Dacă simptomele se agravează și/sau febra îți revine, mergi la un furnizor de asistență medicală. Este posibil să fi dezvoltat o altă infecție sau o complicație, cum ar fi bronșita, sinuzita sau pneumonia, scrie my.clevelandclinic.org.