Beneficiile neștiute ale castanelor coapte. De ce este bine să le consumi în mod regulat
Publicat pe 03.07.2019 la 23:10 Actualizat pe 03.07.2019 la 23:10
Ştiai că e bine să mănânci castane? De ce? E simplu! Castanele coapte sunt sursă bogată de fibre, conţin o cantitate mică de grăsimi şi sunt bogate în carbohidraţi. Sunt recomandate în curele de slăbire şi pot fi o gustare ideală între mese. Au numeroase beneficii, conţin o mulţime de vitamine şi combat depresia, stările de oboseală şi anemia.
Ştiai că e bine să mănânci castane? De ce? E simplu! Castanele coapte sunt sursă bogată de fibre, conţin o cantitate mică de grăsimi şi sunt bogate în carbohidraţi. Sunt recomandate în curele de slăbire şi pot fi o gustare ideală între mese. Au numeroase beneficii, conţin o mulţime de vitamine şi combat depresia, stările de oboseală şi anemia.
Chiar dacă au doar jumătate din caloriile nucilor sau alunelor, adică aproximativ 200 de calorii la 100 de grame, castanele sunt foarte săţioase şi energizante şi alungă senzaşia de foane care apare de obicei în curele de slăbire.
Există mai multe modalităţi pentru a consuma castane: se pot prepara sub formă de piure sau fierte, dar cea mai gustoasă variantă de preparare sunt castanele coapte. Înainte de coacere este bine să le crestăm coaja.
Iată câte beneficii au castanele pentru sanatate:
1. Sunt o sursă bogată de vitamina E, care este esenţială pentru pentru hidratarea pielii. 100 de grame de castane conţin o treime din necesarul zilnic al unui adult.
2. Conţin zinc, potasiu, fosfor, magneziu, fier, lecitina, vitamina C, plus vitamine din complexul B.
3. Consumul regulat de castane ajută la scăderea colesterolului şi la prevenirea bolilor cardiovasculare.
4. Au chiar şi efect antidepresiv, combat stările de oboseală datorită vitaminelor de tip B pe care le conţin.
5. Ajută la combaterea anemiei, deoarece conţin vitamine de tip B.
R.D.