Când este indicat să te speli pe dinți dimineața: înainte sau după ce ai băut cafea. Ce spun specialiștii
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 08.02.2023 la 16:52
Actualizat pe 08.02.2023 la 16:52
Mitul conform căruia este bine să te speli pe dinți imediat după ce ai băut cafea a fost demontat de medicii stomatologi. Specialiștii au ajuns la concluzia că periajul dentar de după nu are efecte considerabile asupra dinților.
- Când este indicat să te speli pe dimineața
- La ce concluzii au ajuns specialiștii
Cu toate că, în general, s-a tot spus că este mai bine ca periajul dentar să aibă loc după ce ai consumat cafea, studiile arată cu totul altceva.
Mai exact, este mai bine să te speli pe dinți înainte de a consuma cafea, pentru că, în acest fel, dinții vor fi protejați și nu se vor rămâne urme.
Ce spun specialiștii despre periajul dentar înainte de a bea cafea
S-a tot spus că este mai bine să te speli pe dinți după ce ai consumat cafea, pentru că nu dinții nu vor rămâne pătați. Cu toate acestea, ideea destul de răspândită este mai degrabă un mit și nu are nicio legătură cu ceea ce au descoperit medicii stomatologi.
Mai exact, dinții sunt mai protejați, dacă ai obiceiul de a te spăla pe dinți înainte de a bea cafea, pentru că acționează ca un agent de apărare împotriva posibilelor urme.
Motivul pentru care este bine să te speli pe dinți înainte de a consuma cafea
Cafeaua este o băutură acidă, iar periajul dentar, imediat după ce ai consumat băutura nu face decât să afecteze dinții, prin slăbirea smalțului. În plus, specialiștii au descoperit că dacă te speli pe dinți înainte de a bea cafea, placa dentară poate fi eliminată mult mai ușor.
De aceea, medicii stomatologi recomandă periajul abia la jumătate de oră după ce ai consumat cafea și nu imediat, pentru că în timp, aceste efecte se pot vedea asupra sănătății dinților.
La fel de important este și numărul periajelor, care trebuie făcute de minim două ori pe zi, timp de trei minute. În acest fel, este împiedicată apariția bacteriilor, iar riscul de a dezvolta afecțiuni la nivelul dinților este mai scăzut.
Citește și: La cât timp se schimbă periuța de dinți. Ce recomandări au medicii stomatologi