Când poți planta vița de vie primăvara. Perioada de care trebuie să ții cont
Publicat pe 02.04.2024 la 10:48 Actualizat pe 02.04.2024 la 10:48
Pentru că ne aflăm în cea de-a doua lună de primăvară, specialiștii au dezvăluit care este perioada exactă în care trebuie să plantezi vița de vie primăvara. Iată care este secretul celor mai iscusiți grădinari!
- Perioada exactă în care trebuie să plantezi vița de vie primăvara
- Cel mai mare secret al grădinarilor
Potrivit cercetărilor, strugurii sunt bogați în vitamine, minerale și antioxidanți, având un conținut ridicat de apă, care ajută la menținerea hidratării. Se știe despre aceste fructe că au conținut bogat de substanțe care ajută la prevenirea anumitor afecțiuni, fiind, de asemenea, utili în ameliorarea unor probleme de sănătate deja existente.
În cazul în care și tu vrei să te bucuri de propria vie, este important să ții cont de câteva detalii importante care fac diferența. Printre acestea se numără soiul ales, îngrășământul folosit, umiditatea solului, expunerea la soare și, nu în ultimul rând, momentul în care plantezi butașii.
Perioada exactă în care trebuie să plantezi vița de vie primăvara
De curând, specialiștii în horticultură au precizat că există o perioadă specifică în care trebuie să plantezi vița de vie primăvara.
Însă, trebuie să știți că această operațiune se face doar când temperatura solului se menține constant între opt și zece grade Celsius, adică în luna aprilie a anului.
Pentru a plantă așa cum trebuie vită de vie, trebuie să ții cont de o mulțime de detalii. Așadar, în primul rând trebuie să ai grijă ca gropile în care pui plantele să fie suficient de largi și de adânci, pentru că rădăcinile să se poată dezvolta cât mai bine.
Un alt detaliu important este cel legat de distanța dintre cele de pe același rând, care ar trebui să fie de 1,5 metri, în timp distanța dintre rânduri să fie de în jur de doi metri.
Beneficiile strugurilor
Strugurii se numără printre fructele preferate ale românilor. Ei bine, aceștia sunt bogați în compuși polifenolici fitochimici, precum resveratrolul. Aceste fructe sunt, de asemenea, o sursă bogată de minerale și micronutrienti, cum ar fi cupru, fier și mangan.
Puțini știu, însă 100 g de struguri proaspeți conțîn aproximativ 191 mg de electroliți (potasiu).
Nu în ultimul rând, trebuie să știm despre struguri că sunt de asemenea o sursă importantă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, caroten, vitamine din complexul B, cum ar fi piridoxina, riboflavina și tiamina.
CITEȘTE ȘI: Flori care înfloresc în septembrie. De ce e bine să plantezi în grădina ta sau în ghiveci