De ce să nu mai arunci sâmburii de la struguri. Au proprietăți terapeutice importante
Publicat pe 30.10.2023 la 19:42 Actualizat pe 30.10.2023 la 19:42
Cel mai probabil și tu arunci sâmburii strugurilor atunci când îi mănânci. Ei bine, nu ar trebui să mai faci acest lucru, deoarece sâmburii de la struguri au proprietăți terapeutice importante. Iată ce beneficii aduc aceștia pentru sănătatea organismului uman!
- Motivele pentru care să nu mai arunci sâmburii de la struguri
- Ce proprietăți terapeutice au
Tu ai idee care sunt motivele pentru care să nu mai arunci sâmburii de la struguri? Ei bine, acestea au proprietăți terapeutice importante pentru sănătatea organismului uman. Iată ce ar trebui să ai în vedere despre acest lucru!
Motivele pentru care să nu mai arunci sâmburii de la struguri
Sâmburii de la struguri sunt de 50 de ori mai puternici decât vitamina C și de 20 de ori mai puternici decât vitamina E. Extractele care se află în aceștia sunt utile pentru oamenii care au probleme cu colesterolul, au tensiunea arterială mare, au ateroscleroză sau au făcut un ifarct miocardic. De altfel, antioxidanții din sâmburii de la struguri au efecte protectoare pentru vasele de sânge.
Aceștia sunt benefici în degenerescența maculară, leziunile nervilor sau circulația sangvină deficitară. Mai multe studii au demonstrat faptul că sâmburii de la strugure pot ajuta la prevenirea cancerului, ajută la vindecarea rănilor sau ajută persoanele care au afecțiuni cardiovasculare.
Un studiu apărut în Journal of Musculoskeletal and Neuronal Interactions arătat că antioxidanții și calciul din sâmburii de strugure ajută la creșterea rezistenței oaselor și la formarea acestora. De asemenea, cercetătorii din Italia au descoperit faptul că extractul acestor fructe au o activitate anti-candida.
Ce beneficii aduc sâmburii de la struguri pentru sănătate
Sâmburii de la struguri aduc următoarele benefici pentru sănătatea organismului uman:
-îmbunătățesc vederea nocturnă;
-protejează corpul împotriva unor efecte nocive de poluare și tutun;
-previn căderea părului;
-combat boala Alzheimer;
-tratează cariile dentare;
-îmbunătățesc nivelul de zahăr din sânge;
-tratează varicele;
-tratează retinopatia diabetică;
-mențin tinerețea organismului uman;
-previn îmbătrânirea prematură a țesuturilor, organelor și celulelor.
Citește și: Cea mai bună maioneză de post. Ingredientul care îi dă un gust desăvârșit