Când trebuie să pui găluștele în supă. Ce greșeală să nu faci pentru a avea preparatul perfect
Publicat pe 14.11.2023 la 09:44 Actualizat pe 14.11.2023 la 09:44
Supa cu găluște este una dintre cele mai preparate rețete de către bucătărese. Acest preparat se numără printre rețetele tradiționale pe care orice gospodină știe să le prepare. Iată când se adaugă găluștele în supă, de fapt!
- Când se adaugă găluștele în supă, de fapt
- E esențial pentru a nu strica compoziția, rețeta tradițională
Pentru ca supa de găluște să fie gătită corespunzător, trebuie să ții cont de găluște, care trebuie să fie pufoase și moi. Astfel că, pentru a obține acest rezultat, este importantă compoziția din care faci găluștele, dar și momentul în care le pui în supă.
Când se adaugă găluștele în supă
Ei bine, potrivit informațiilor bucătarilor renumiți, găluștele se pun în oală la final, asta după ce carnea și legumele au fiert.
După ce sunt adăugate, supă se mai lasă la fiert, la foc mic, până când găluștele s-au umflat și au devenit pufoase.
Rețetă tradițională de supă cu găluște
Ingrediente
- carne de pui;
- 1 morcov;
- 1 ceapă;
- 1 păstârnac;
- 1/2 țelină;
- pătrunjel;
- sare;
- piper;
- 2 linguri ulei;
- 2 ouă;
- 120 g griș;
- un praf de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara o supă cu găluște ca la carte este să speli cu atenție carnea și legumele. Apoi, carnea se pune la fiert într-o oală mare cu apă. Ține cont că trebuie să îndepărtezi spuma care se formează la suprafață, după care se adaugi puțină sare.
În timpul în care carnea fierbe, curăță ceapă, morcovul, păstârnacul și țelina, spală-le bine și adaugă-le întregi în supă. Apoi, legumele vor fi scoase ulterior, așa că nu este nevoie să le tăi.
În continuare, lasă supa să fiarbă la foc mic și completează cu apă, din când în când, dacă este nevoie. După aceea, pentru a prepara găluștele, este esențial că ouăle să fie la temperatura camerei. Când carnea și legumele sunt fierte, te poți ocupa de găluște.
Acum vine momentul în care se separă ouăle și bate albușurile spumă într-un bol și se adaugă apoi gălbenușurile, uleiul, un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, care va face găluștele să crească și să devină pufoase. Urmează să audaugi apoi grișul, amestecând cu un tel sau cu o furculiță.
Întraga compoziție trebuie să stea 10 minute, înainte de a forma găluștele. Astfel că, între timp, scoate carnea și legumele din supă și pune-le deoparte. În acest fel, cu ajutorul unei linguri, ia compoziție din bol și formează găluștele. Acestea nu trebuie să fie foarte mari, deoarece se vor umfla pe măsură ce fierb.
la final, după ce ai adăugat găluștele, lasă-le să fiarbă la foc mic, cu capac. Și, nu în ultimul rând, când găluștele și-au dublat volumul și plutesc, vei ști că sunt gata. Dacă este nevoie, mai adaugă sare și piper în supă. Tot ce trebuie să mai faci este să oprești focul și să pui pătrunjel tocat mărunt.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de supă de curcan cu găluște. Un preparat delicios și ușor de gătit