Rețetă de supă de curcan cu găluște. Un preparat delicios și ușor de gătit
Publicat pe 24.01.2023 la 14:39 Actualizat pe 24.01.2023 la 14:39
Dacă și tu te-ai săturat de clasica supă cu găluște, noi îți vom prezenta o rețetă nouă, extrem de delicioasă. Este vorba despre rețeta de supă de curcan cu găluște. Este un preparat delicios, gustos și ușor de gătit. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o mâncare are își va încânta papilele gustative!
- Rețetă de supă de curcan cu găluște
- Care sunt ingredientele de care ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de supă de curcan cu găluște este extrem de delicioasă și foarte ușor de gătit. Trenuie să o încerci măcar o dată! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de supă de curcan cu găluște
Ingrediente:
-un curcan mic sau o jumătate de curcan (trebuie să aibă dimenisiunea unui pui)
-2 morcovi
-1 legatură de ceapă verde
-o rădăcină de pătrunjel
-1-2 ardei
-o ţelină mică
-un păstârnac
-50 gr de unt
-1 legătură de pătrunjel verde
-2 fire de usturoi verde
-sare
-piper boabe şi piper măcinat
Pentru găluşte:
-2 ouă
-100 gr de griş
Mod de preparare:
Curcanul se spală foarte bine, în câteva ape, apoi se pârlește la foc mare pentru aproximativ trei minute. Se spală încă o dată cu apă rece, apoi se pune la fiert într-o oală cu apă și un praf de sare.
Din când în când se mai scoate spuma care va ieși la suprafață, iar după ce apa clocotește se adaugă și legumele curățate și tăiate după preferință. Se acoperă oala cu un capac și se lasă la foc mediu pentru a fierbe. Legumele și carnea se scot după ce au fiert și se folosesc la altă mâncare, căci din ele veți păstra doar morcovul, pe care îl veți tăia feliuțe și îl veți pune în supă.
Ouăle se bat foarte bine, iar peste ele se pune griș și se formează găluștele. Se bagă găluștele în supă și se lasă la fiert. La final se adaugă și piperul, untul și sarea, apoi se gustă pentru a vedea dacă este bună, iar dacă nu, se mai adaugă condimente, după care se lasă la răcit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de vareniki cu brânză. Cum se fac colțunașii în stil ucrainean