Care e diferența dintre supă și ciorbă. Ingredientele care schimbă gustul
Publicat pe 14.03.2023 la 18:42 Actualizat pe 14.03.2023 la 18:43
Românii iubesc mâncarea, însă puțini dintre ei știu care este diferența dintre supă și ciorbă. Care sunt ingredientele care le schimbă gustul de fiecare dată. De ce trebuie să țină cont o gospodină atunci când vine vorba de modul de preparare.
- Diferența dintre supă și ciorbă
- Puține gospodine știu
Gospodinele obișnuiesc să gătească des ciorbă sau supă, dar de cele mai multe ori folosesc vechile rețete. Tu știai până acum care este diferența dintre cele două?
Diferența dintre supă și ciorbă
Fie că îți place supa sau ciorba, știi că nu sunt la fel. Cu toate acestea, există mai mult de un factor care le diferențiază și, având în vedere varietatea metodelor de preparare, mulți oameni pot avea opinii diferite. Practic, există mai multe aspecte care diferențiază ciorba de supă.
Unii oameni spun că supa este dulce iar ciorba are un gust mai acru, dar nu toate supele sunt așa. În unele părți de la noi din țară, ciorba nu este acră, astfel că această diferență dintre ele nu este neapărat cea mai corectă.
Un aspect ce le face pe cele două să se diferențeze este consistența. Supa are o zeamă lungă și cu puține ingrediente, în timp în ciorbă se folosesc multe legume. Ciorba are o consistență mai groasă.
Alte diferențe
Ciorbele au mai multe legume, iar supele au mai multe legume rădăcinoase. Supele, spre deosebire de ciorbe, nu conțin atât de multe. Supele au de cele mai multe ori găluște pufoase sau tăiței ori paste.
Când vine vorba de ciorbe se folosesc și roșii deoarece. Supa nu conține roșii, ci bulion. Se poate folosi orice tip de carne. De asemnea, în ciorba se poate folosi orce fel de carne, iar la supă este recomandată cea de pui.
În ciorbe se folosesc doar sare și piper, uneori cu cuburi concentrate de supă, în timp ce în ciorbe se folosesc multe ierburi și condimente.
Citește și: Ingredientul care trebuie pus pentru cea mai bună ciorbă de urzici. Așa îi dai gustul perfect