Care este cel mai scump soi de mere. La ce preț ajunge un singur fruct
![Andreea Stancescu](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/andreea-stancescu-1667897915.jpg)
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 12.01.2024 la 12:36
Actualizat pe 12.01.2024 la 12:36
Merele sunt fructe delicioase și sunt consumate la nivel mondial. În toată lumea există peste 7.500 de varietăți, fiecare dintre ele având o textură și un gust diferit. Totuși, unul dintre soiuri ocupă primul loc în ceea ce privește prețul care este destul de crescut.
![Care este cel mai scump soi de mere mar de o carte](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2024%2F1%2F12%2F325769%2Fapple2562611280.jpg&w=1200)
Merele sunt fructe delicioase și sănătoase
Pixabay
- Care este cel mai scump soi de mere
- La ce preț ajunge un singur fruct
Merele se numără ca fiind printre cele mai consumate fructe la nivel mondial. Pe întregul glob se găsesc peste 7.500 de varietăți, fiecare cu propriul gust, textură și culoare. Ele pot fi incluse în diferite preparate sau consumate ca atare, având nutrienții și vitamine necesare organismului. Există și un soi considerat scump, iar prețul pentru un singur fruct este destul de mare.
Cel mai scump soi de mere
Sekai Ichi este o varietate de măr, iar denumirea înseamnă "cea mai mare din lume" în limba japoneză. Este recunoscut pentru dimensiunile sale impresionante, fiind unul dintre cele mai mari tipuri de mere disponibile. Fructele sunt de obicei rotunde, cu coaja subțire, de culoare verde spre galben. Pulpa este suculentă, dulce și aromată.
Este originar din Japonia, dar a devenit popular în multe țări datorită dimensiunii sale impresionante și gustului delicios. Acest măr face parte dintr-o categorie de mere cunoscute pentru calitățile lor decorative și pentru faptul că sunt adesea consumate ca fructe de masă. Este considerat cel mai scump soi din lume, iar prețul pentru un singur fruct ajunge la 21 de dolari, echivalentul a 96 de lei.
Alte curiozități despre mere
Mărul are origini în regiunea Asia Centrală, dar s-a răspândit ulterior în întreaga lume. Astăzi, China este cel mai mare producător de mere din lume. Reprezintă o sursă bună de vitamine, în special vitamina C și vitamina A. Ele conțin, de asemenea, fibre și antioxidanți, iar consumul regulat poate contribui la menținerea sănătății.
Cel mai longeviv pom de măr cunoscut a fost plantat în Anglia în anul 1805 și a continuat să producă mere până în 1995, când a fost afectat de o furtună.
Mărul are diverse semnificații culturale și simbolizează diferite aspecte în diferite culturi. În multe povești tradiționale și mituri, mărul este asociat cu știința cunoașterii și ispitele.
Cel mai mare măr din lume a fost crescut în Japonia și a avut o greutate impresionantă de aproximativ 1,849 kg, astfel că a intrat în topul mondial Guiness.
CITEȘTE ȘI: Cel mai scump panettone care a fost vândut vreodată. Este învelit în aur, iar prețul este uriaș