Rețetă de tort de mere franțuzesc cu coniac. Desertul de toamnă care de care te vei îndrăgosti
Publicat pe 26.10.2023 la 21:00 Actualizat pe 26.10.2023 la 21:00
Este deja cunoscut faptul că torturile de mereu sau de dovleac merg cel mai bine în această perioadă a anului, mai ales că ne aflăm pe finalul lunii octombrie și doar câteva zile ne mai despart de cunoscuta sărbătoare a Halloween-ului. Iată cum se prepară rețeta perfectă de tort de mere franțuzesc cu coniac!
- Rețetă de tort de mere franțuzesc cu coniac
- Desertul de toamnă care de care te vei îndrăgosti
Tortul de mere ne aduce aminte de perioada copilăriei, însă, astăzi am modernizat rețeta și v-am pus la dispoziție un desert cu totul și cu totul aparte.
Rețetă de tort de mere franțuzesc cu coniac
Această rețeta de prăjitură simplă dar incredibilă delicioasă nu necesită foarte multe ingrediente pentru a o prepara. Iată de ce ai nevoie!
Ingrediente
- 3/4 cană făină;
- 3/4 linguriță praf de copt;
- vârf de cuțit de sare;
- 4 (aproximativ 2 lire sterline) mere mari, un amestec de soiuri;
- 2 ouă mari, la temperatura camerei;
- 3/4 cană zahăr;
- ¼ cană coniac;
- 1/2 linguriță extract de vanilie;
- 1/2 linguriță pastă de vanilie;
- ½ cană de unt nesărat topit, răcit la temperatura camerei.
Mod de preparare
1. Preîncălziți cuptorul la 350ºF.
2. Pregătiți tava pentru tort și ungeți-o cu unt, apoi puneți o foaie de copt.
3. Separat, într-un castron mic, amestecați făina, praful de copt și sarea.
4. După aceea, curățați și feliați merele, apoi tăiați-le în bucăți mici.
5. În continuare, într-un castron mare, bateți ouăle până fac spumă, apoi adăugați zahărul, coniac și ambele esențe de vanilie.
6. Adăugați jumătate din amestecul de făină, apoi amestecați jumătate din untul topit până se omogenizează bine. Amestecați restul de făină și restul de unt.
7. Adăugați merele și amestecați în aluat. Asigurați-vă că sunt bine acoperite cu aluat.
8. Cu o spatulă de silicon, turnați aluatul în tava de tort pregătită și neteziți blatul.
9. Mai rămâne să coaceți tortul până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tort cu mere și caramel fără coacere. Desertul care e gata în mai puțin de 20 de minute