Care este, de fapt, cel mai sănătos pește, conform specialiștilor. Este bogat în Omega-3 și colagen
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 03.02.2025 la 14:38
Actualizat pe 03.02.2025 la 14:38
Peștele nu trebuie să lipsească din alimentație. Este unul dintre alimentele recomandate atât pentru un stil de viață sănătos, cât și în diete. Cele mai populare variante sunt tonul și somonul, considerate, de altfel, și cele mai sănătoase. Există, totuși, un alt tip de pește recomandat de specialiști.
- Care este, de fapt, cel mai sănătos pește
- Are mai mulți nutrienți decât tonul sau somonul
Atunci când vine vorba de pește, tonul și somonul sunt considerate două dintre cele mai sănătate variante.
Ambele sunt recomandate pentru că sunt o sursă bună de proteine și pot fi incluse și în diete. Peștele gras conține acizi grași Omega-3, necesari pentru buna funcționare a organismului și conține vitamina A, necesară pentru aspectul pielii.
Care este, de fapt, cel mai sănătos pește, conform specialiștilor
Specialiștii de la Harvard spun că, de fapt, cel mai bun pește este macroul. Are mai mult Omega-3 și colagen decât somonul și tonul. Printre beneficiile consumului de macrou se numără reducerea riscurilor apariției bolilor de inimă și ajută la memorie.
Este recomandat și pentru că poate reduce inflamația, iar macroul este o sursă bună pentru necesarul de proteine. Macroul poate fi integrat în mai multe rețete, printre care gătit la grătar sau ingredient principal în obținerea pateului.
Poate fi pus și în salate, iar macroul la conservă poate fi folosit pentru a pregăti sandvișuri. Macroul mai poate fi pregătit în tigaie cu puțin ulei de măsline sau la cuptor.
Pe lângă că are un conținut ridicat de Omega-3, macroul este bogat și în vitamina B12, B1 și B6, dar și în minerale, printre care fosfor, fier, cupru și magneziu.
Studiile arată că poate asigura 40% din necesarul de proteine. Macroul mai este recomandat în diete pentru că ajută să te simți sătul mai mult timp.
De câte ori este recomandat consumul de pește pe săptămână
Specialiștii spun că este indicat să se consume pește de cel puțin două ori pe săptămâni, dar pește gras, așa cum este tonul, somonul, sardinele și somonul.
Recomandat este și păstrăvul, dar și anșoa ori hering. În schimb, tipurile de pește care au cele mai puține grăsimi sunt merluciu, codul, știuca și șalăul.
Citește și: Alimentele pe care să nu le consumi înainte de somn. Te vei confrunta cu insomnii și indigestie