Care sunt alimentele ce nu se congelează niciodată. Secretul dezvăluit de chef Joseph Hadad
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 26.04.2023 la 11:24
Actualizat pe 26.04.2023 la 11:25
Risipa alimentară este tot mai gravă, doar un România se aruncă peste 2 milioane de tone anual. Pentru a reuși să o combatem, chiar și la un nivel mic, putem congela alimentele și vor rezista o perioadă mai îndelungată. Cu toate că este simplu acest proces, există câteva ingrediente care nu se congelează niciodată fiindcă își vor schimba textura
- Care sunt alimentele ce nu se congelează niciodată
- Secretul dezvăluit de chef Joseph Hadad
Tot mai multe alimente ajung să fie aruncate în întreaga lume fiindcă nu sunt consumate la timp. Doar în România, peste 2 milioane de tone de mâncare ajung la gunoi, în fiecare an. În congelator nu se pot păstra anumite alimente, iar chef Hadad ne spune despre ce e vorba.
Mâncarea congelată va rezista mai mult
Multe gospodine aleg să pună la congelat și mâncarea gătită pentru a rezista mai mult timp. Totodată, ea se poate consuma peste o perioadă îndelungată, fără să ne pună sănătatea în pericol. Chef Hadad recomandă să depozităm mâncarea ca pentru o porție, să o mâncăm la o masă. Aici este același principiu cu hrana pe care o încălzim pe porții. O oală cu ciorbă nu o vom încălzi pe toată, ci doar cantitatea necesară pe care o consumăm.
Nu trebuie să congelați în vase speciale, ci se pot alege și pungi. Aici trebuie să aveți mare grijă să fie legate bine și să nu se rupă, iar mâncarea să ajungă peste celelalte alimente din congelatorul vostru.
Ce alimente nu se congelează niciodată
Congelatorul ajută împotriva risipei alimentare, dar nu toate alimentele pot să fie înghețate. Ele vor avea o textură diferită și nu mai pot fi consumate. În această categorie vor intra sosurile pe bază de smântână sau unt. Pe lângă un gust diferit, odată dezghețate, vor fi de o calitate mult mai slabă, față de înaintea congelării. Totodată, nici salata nu se ține în congelator fiindcă își va pierde gustul.
Legumele se vor congela doar dacă se folosesc în mâncăruri gătite. Dacă vreți să le folosiți în salată, după dezghețare vor fi moi și apoase. Nici alimentele prăjite nu se congelează fiindcă își pierd aroma.