Cartofii prăjiți ar putea să fie motivul depresiei și anxietății! Ce arată cel mai recent studiu realizat de specialiști
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.04.2023 la 22:08
Actualizat pe 27.04.2023 la 22:08
Cartofii prăjiți sunt o adevărată delicatesă pentru mulți oameni și mâncarea preferată pentru alții. Însă, cel mai recent studiu arată că aceștia ar putea să fie motivul depresiei și anxietății oamenilor. Iată de ce și cum pot să contribuie negativ la creier.
- Cartofii prăjiți ar putea să fie dăunători pentru creier
- Aceștia pot să pornească depresia și anxietatea
Aproape toată lumea iubește cartofii prăjiți, mai ales datorită faptului că sunt foarte ușor de combinat cu alte preparate, dar și pentru că se gătesc repede.
Însă, vestea proastă vine din partea specialiștilor chinezi, care spun că aceștia ar putea să fie un motiv de depresie și anxietate pentru cei care îi consumă regulat.
Cartofii prăjiți ar putea să provoace depresia și anxietatea
Puțini oameni știau acest lucru, însă studiile arată exact ce se întâmplă în corpul oamenilor care consumă regulat cartofi prăjiți. Dincolo de faptul că ar putea să fie printre cele mai nocive alimente, din cauza cantității mari de ulei prăjit, aceștia ar putea să provoace depresie și anxietate, sau chiar alte tulburări ale creierului.
Cercetătorii din China au descoperit faptul că riscul de a ajunge la depresie sau anxietate dacă consumi alimente prăjite poate să crească de la 7% până la 12%.
Având în vedere că aceștia necesită o cantitate mare de ulei, cartofii prăjiți sunt printre cei mai predispuși la astfel de efecte asupra creierului oamenilor.
Acest lucru se întâmplă din cauza acrilamidei. Acesta este un compus care poate să provoace inclusiv cancer, care se găsește în amidon. Alimentele care conțin cea mai mare cantitate de amidon sunt cartofii prăjiți, pizza, pâinea, biscuiții sau inclusiv cafeaua.
De asemenea, în această categorie ar putea să intre și ale alimente gătite la temperaturi foarte ridicate.
Cum se ajunge la aceste probleme
Această substanță din alimentele care conțin amidon poate să favorizeze apariția diferitelor tulburări, printre care și depresive. Acrilamida poate să provoace neuroinflamarea și tulburările în creier, din cauza grăsimilor pe care le aduce în organism.
Însă, vestea bună este că oamenii încă nu vor ști ce înseamnă un consum constant, deoarece specialiștii chinezi nu au specificat acest lucru. Acest studiu a fost aplicat pe nu mai puțin de 140.000 de oameni, motiv pentru care rezultatele tind să fie suficient de credibile încât să le dea de gândit oamenilor.
Citește și: Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți! Secretul a fost dezvăluit de Chef Joseph Hadad