Cât de importante sunt proteinele în alimentație. Câte grame există în produsele pe care toată lumea le consumă
Publicat pe 30.05.2023 la 08:45 Actualizat pe 30.05.2023 la 11:13
Toată lumea consumă proteine fără măcar să se gândească cât de importante sunt acestea pentru sănătatea organismului uman. Ei bine, noi îți vom prezenta cât de importante sunt proteinele în alimentație, dar și câte grame există în produsele pe care toată lumea le consumă. Iată ce trebuie să știi!
- Importanța proteinelor în alimentație
- Câte grame există în produsele pe care toată lumea le consumă
În rândurile de mai jos îți vom prezenta care este importanța proteinelor în alimentație. Toată lumea ar trebui să consume zilnic produse bogate în proteine, deoarece acestea sunt extrem de importante pentru sănătate.
Importanța proteinelor în alimentație
Proteinele sunt constituenți importanți de bază ai materiei vii, care intră în compoziția plasmei și a nucleului și care mai apoi participă la funcțiile celulei. Cum le spune și numele, proteine - „a fi pe primul loc”, acestea sunt extrem de importante pentru sănătate.
Proteinele pentru sănătatea organismului uman ajută în următoarele situații:
-construirea și consolidarea celulelor din corp;
-spirijină procesele energetice ale organismului și pe cele formatoare, prin enzime, hormoni, factori de coagulare și transmițători sinaptici;
-fiecare gram de proteină arde în organism o cantitate de căldură care are aproximativ 4,1 calorii mari;
-hemoglobina din proteine asigură transportul oxigenului și al dioxidului de carbon;
-mioglobina din proteine are rol în transportul oxigenului la nivel muscular;
-globulinele din proteine au rol important în apărarea organismului;
-ajută la funcționarea sistemului imunitar.
Câte grame există în produsele pe care toată lumea le consumă
Ei bine, este foarte important ca în fiecare zi să consumi proteine, astfel că noi îți vom prezenta câte grame există în produsele pe care toată lumea le consumă. Alimentele conțin următoarea cantitate de proteine: puiul conține 23 de grame, somonul 26 de grame, vita 20 de grame, carnea de zimbri 21 de grame, oul 6,3 proteine, pieptul de pui 36 grame, ciocănelele 17 grame, coapsa de pui 28 de grame, halibutul negru 24 de grame, codul 20 de grame, creveții 23 de grame și tofu conține 20 de grame de proteine.
De asemenea, o cană de fasole neagră conține 14 grame de proteine, una de linte18 grame, 3 linguri de semințe de cânepă conțin 10 grame de proteine, 1/4 cană de semințe de dovleac conține 9 grame de proteine, o cană de mazăre conține 8 grame de proteine, o cană de năut conține 12 grame de proteine.
Citește și: De ce nu este bine să mănânci roșii țuguiate! Avertismentul medicilor! Îți pot afecta grav sănătatea