Brânzeturi slabe. Trei tipuri de brânză care conțin cele mai puține grăsimi
Publicat pe 04.10.2022 la 14:33 Actualizat pe 04.10.2022 la 14:33
Îți dorești o masă care să conțină puține calorii, asta pentru a arăta tot timpul în formă? Noi îți prezentăm cele trei tipuri de brânză care au cele mai puține grăsimi. Brânzeturile au o sursă excelentă de calciu și proteine, iar unele sortimente sunt mai puțin grase decât celelalte.
- Brânzeturi care conțin cele mai puține grăsimi
- Iată cu ce te poți delecta!
Brânzeturile sunt se află destul de des pe masa românilor, fiind gustoase, dar și o sursă excelentă de proteine și calciu. Pentru a face o alegere corectă, noi îți prezentăm cele mai sănătoase brânzeturi cu cele mai puține grăsimi.
Trei tipuri de brânză care conțin cele mai puține grăsimi
Brânza este sățioasă, dar și consistentă și se îmbină perfect la aperitive atunci când o combini cu celelalte alimente. Brânzeturile sunt recomandate deoarece au un conținut bogat în proteine și aminoacizi.
Ricotta
Ricotta este destul de benefică pentru organismul tău, asta pentru că este bogată în proteine și vitaminele A, B și Zinc. Această brânză conține puține grăsimi și se obține prin reprocesarea zerului din lapte.
Brânza de vaci
Brânza de vaci poate fi mult mai puțin grasă în funcție de modul de preparare deoarece se pregătește cu cheag. Brânza de vaci se găsește în mai multe sortimente și este un produs bogat în proteine. Conține calciu, seleniu, fosfor și nutrienți, de aceea este recomandată și copiilor.
Parmezan
Printre cele mai sănătoase brânzeturi se numără și parmezanul, care provine din Italia. Parmezanul se obține prin procesarea laptelui de vacă și poate fi adăugat peste alte feluri de mâncare. Poți consuma și acest tip de brânză ca aperitiv dacă este tăiat cubulețe. Parmezanul este recomandat femeilor însărcinate, copiilor, sportivilor, dar și persoanelor mai în vârstă.
Citește și: De ce este recomandat să pui ulei de măsline peste brânză. Trucul care nu dă greș niciodată