Cât timp rezistă chiftelele în frigider. Cum îți dai seama că s-au stricat
Publicat pe 07.09.2023 la 09:00 Actualizat pe 07.09.2023 la 09:41
Cine nu iubește chiftelele. Gospodinele preferă să pregătească ori de câte ori au ocazia acest preparat, iar asta pentru că timpul petrecut în bucătărie este unul destul de mic, dar reușesc să își satisfacă și membrii familiei cu acest preparat îndrăzneț și delicios care poate fi consumat la orice oră a zilei. Cu toate acestea, puțini știu cât timp rezistă chiftelele în frigider. Cum îți dai seama că s-au stricat.
- Cât timp rezistă chiftelele în frigider
- Așa îți dai seama că s-au stricat
Ușor de preparat și extrem de gustoase, chiftelele pot fi savurate în foarte multe combinații. Acesta este și motivul pentru care gospodinele apelează la ele în număr mare, știind că pot fi mâncate sub diferite forme și în zilele următoare.
Cât timp rezistă chiftelele în frigider
Ei bine, în cazul în care obișnuiești să prepari chiftele în cantități mari, știind că le poți păstra în frigider pentru a le consuma aproape întreaga săptămână, trebuie să știi că faci o mare greșeală.
Chiar dacă ele nu par alterate, acestea au o valabilitate destul de scurtă în care pot fi păstrate chiar și în firgider. În cazul în care sunt consumate după ce trece această limită, pot provoca numeroase probleme de sănătate, precum toxiinfecții alimentare.
Așa îți dai seama că s-au stricat
Întrebarea pe care și-o pun cu toții este "cât timp rezistă chiftelele în frigider?". Iar răspunsul este unul simplu. În cazul în care chiftelele tale sunt preparate din carne tocată proaspătă, ce nu a fost fiartă înainte, ele pot fi ținute la rece cel mult două zile.
În schimb, în cazul în care alegi să le faci din carne tocată ce a fost congelată înainte de preparare, ele pot rezista până la patru zile, dacă sunt ținute pe raftul cu cea mai scăzută temperatură.
Rețetă inedită de chiftele din Delta Dunării
Ingrediente
- un kilogram de carne de pește;
- două cepe;
- un ardei iute;
- două ouă;
- un cartof;
- trei legături de mărar;
- sare și piper – în funcție de preferințe;
- un ardei gras;
- două legături de pătrunjel;
- o ceașcă de făină;
- ulei, pentru prăjit.
Mod de preparare
Trebuie să știi, înainte să gătești acest preparat, că trebuie să cureți cu grijă carnea pentru a elimina oasele, dar și să o treci prin mașina de tocat de două ori.
„Se grijesc cepele, cartoful, ardeiul gras și iute, se toacă mărunt, pastă, împreună cu verdeața. Carnea, ouăle, sarea și piperul, zarzavatul și verdeața se amestecă”, se explică în cartea regretatului Radu Anton Roman.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care nu trebuie să lipsească de la chiftele. Așa le faci pufoase și gustoase