Câtă sare conțin 5 felii de salam sau 45 de grame de brânză. La ce riscuri îți supui inima dacă le mănânci
Publicat pe 15.02.2023 la 15:36 Actualizat pe 15.02.2023 la 15:36
Organizația Mondială a Sănătățiia făcut recomandări cu privire la câtă sare ai voie să mănânci într-o zi. Iată câtă sare conțin 5 felii de salam sau 45 de grame de brânză, dar și la ce riscuri îți supui inima dacă le mănânci. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut câteva recomandări despre cantitatea de sare pe care ai voie să o consumi.
- Câtă sare conțin 5 felii de salam sau 45 de grame de brânză
- La ce riscuri îți supui inima dacă le mănânci
Așadar, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca pentru a reduce riscul de boli de inimă să consumi doar un maxim de cinci grame de sare pe zi, adică o singură linguriță. Câtă sare conțin 5 felii de salam sau 45 de grame de brânză. Dacă le consumi îți supui inima unor riscuri.
Câtă sare conțin 5 felii de salam sau 45 de grame de brânză
Alimentele ultraprocesate sunt pline de sare, iar dacă le mănânci îți supui inima unor riscuri. Sarea este importantă pentru sănătatea tiroidei, însă este vorba doar despre sarea iodată, căci sarea în exces duce la probleme grave de sănătate.
Cele mai mari cantități de sare se află în sosuri, murături, mâncăruri semipreparate, alimente de ronțăit, biscuiți, măsline și pâine. Conform Mihaelei Bilic, medic nutriționist, un gram de sare reprezintă:
-cinci felii de salam de Sibiu;
-două felii de pastramă;
-o felie jumătate de șuncă Praga;
-un crenvurșt;
-trei felii de pâine;
-două felii de somon afumat;
-opt sau nouă măsline;
-un triunghi de brânză mucegai sau parmezan de 30 de grame;
-un cub de cașcaval sau de brânză de 45 de grame.
La ce alimente ar trebui să renunțați
Ei bine, medicii nu spun să renunțați la sarea iodată, pentru că aceasta este bună de consumat, însă ar trebui să renunțați la alimentele ultraprocesate, care conțin foarte multă sare, dar și multe grăsimi sau ingrediente care nu aduc beneficii sănătății.
Citește și: Ingredientul care nu trebuie să lipsească la mâncarea de spanac. Așa îi dai gustul perfect