Ce alimente atacă puternic sistemul imunitar. De ce ar trebui consumate cât mai rar: ”Începi să arăți...”
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.05.2024 la 14:54
Actualizat pe 10.05.2024 la 14:54
Nu e un secret pentru nimeni fapul că alimentația afectează modul în care te simți și cât de bine îți funcționează organismul. Află din rândurile de mai jos ce alimente atacă puternic sistemul imunitar și de ce ar trebui consumate cât mai rar.
- Alimentația afectează modul în care te simți și cât de bine îți funcționează organismul
- Ce alimente atacă puternic sistemul imunitar
- De ce ar trebui consumate cât mai rar
Mâncarea te poate îmbolnăvi? Potrivit unor studii, consumul exagerat de zahăr suprimă sistemul imunitar. Atunci când sistemul imunitar este compromis, este foarte probabil să te îmbolnăvești. Dacă mănânci multe alimente și băuturi bogate în zahăr sau carbohidrați rafinați, pe care organismul îi procesează sub formă de zahăr, este posibil să reduci capacitatea organismului de a se apăra de boli.
Ce alimente atacă puternic sistemul imunitar
Imunitatea este foarte importantă pentru a ține bolile la distanță. Alimentația joacă un rol important, așa că specialiștii spun de ce este bine să eviți anumite alimente care îți pot slăbi sistemul imunitar.
Dacă o dietă bogată în nutrienți și bine echilibrată susține sistemul imunitar, o dietă săracă în nutrienți și bogată în alimente ultraprocesate afectează funcția imunitară.
Alimente și băuturi îndulcite artificial pot afecta sistemul imunitar
Anumiți îndulcitori artificiali au fost legați de modificarea compoziției bacteriilor intestinale, de creșterea inflamației în intestin și de reducerea răspunsului imunitar.
Tot mai multe dovezi sugerează că îndulcitorii artificiali, inclusiv sucraloza și zaharina, pot induce dezechilibre ale bacteriilor intestinale. Unii cercetători postulează că utilizarea excesivă a îndulcitorilor artificiali poate fi în detrimentul sănătății imunitare.
În plus, unele cercetări efectuate pe rozătoare și studii de caz limitate la om sugerează, de asemenea, că un aport ridicat de îndulcitori artificiali poate contribui la progresia bolilor autoimune. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări, scrie healthline.com.
Citește și: Ce lucruri nu ar trebui să faci imediat după masă. Sfaturile nutriționiștilor