Ce alimente nu se consumă în timpul iernii. Sfaturile oferite de specialiști
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 07.01.2023 la 10:46
Actualizat pe 07.01.2023 la 10:46
Care sunt alimentele ce nu se consumă în timpul iernii. Ele pot fi mâncate în altă perioadă a anului, precum primăvara sau vara. Nu se recomandă în sezonul rece deoarece duc la scăderea imunității și nu oferă organismului beneficiile de care are nevoie.
- Ce alimente nu se consumă în timpul iernii
- Sfaturile oferite de specialiști
În timpul sezonului rece, există câteva alimente pe care specialiștii ne recomandă să nu le consumăm. Pe ele ar trebui să le mâncăm în alte perioade ale anului pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care ni le oferă. Organismul nostru poate ajunge să sufere dacă ne vom baza doar pa anumite alimente și ne privăm de diferite categorii.
Pentru a primi cât mai multe vitamine, alegem să consumăm numeroase legume, deși nu avem atât de multă nevoie. Multe dintre ele sunt crescute în mod artificial care nu oferă nutrienți deloc. O altă greșeală pe care o facem în această perioadă este că mâncăm mai multă cantitate de alimente. În acest fel, vom slăbi organismul, în loc să-l ajutăm.
Sparanghel
Sparanghelul este cel mai potrivit de consumat primăvara, iar organismul are cea mai multă nevoie de el. În principal, alimentele verzi se vor consuma în această perioadă a anului. Dacă îți dorești o salată, poți apela la varza kale.
Ardei iute
Dacă te confrunți cu simptome de gripă sau răceală, cel mai indicat este să eviți mâncărurile picante, deoarece îți afectează și stomacul. Poți opta, în schimb, pentru ghimbir.
Piersici
Piersicile pe care le găsești în perioada de iarnă în supermarket conțin mai multe chimicale care le-au făcut să crească, ori sunt aduse din alte țări, iar transportul nu e mereu cel mai bun și sigur. Poți să nimerești că nu au niciun gust și nimeni nu-și dorește acest lucru. Ai putea să consumi piersici congelate încă din timpul verii sau alte fructe, precum merele sau perele.
Căpșuni
Fructele sunt aduse din state îndepărtate, iar gustul nu va mai fi la fel de delicios față de cum erai obișnuit. Ele se recomandă primăvara sau vara. Dacă nu știi ce să consumi în perioada aceasta, citricele, unde se încadrează și clementinele sunt o opțiune bună.
Zahăr
Te gândești că iarna va fi perfectă cu un ceai cald îndulcit sau o ciocolată caldă în timp ce citești o carte? Specialiștii recomandă că zahărul consumat în exces duce la slăbirea organismului și a sistemului imunitar. Ar trebui să renunți la zahăr și să alegi mai multe sucuri din fructe naturale care nu mai ai nevoie de nimic extra.
CITEȘTE ȘI: Ce alimente să consumi împotriva gripei și răcelii. Care sunt recomandările făcute de specialiști