Ce carne de porc se folosește la sarmale. 3 trucuri utile
Publicat pe 24.12.2023 la 16:54 Actualizat pe 24.12.2023 la 16:54
Foarte puțin mai avem până la mult așteptatele sărbători de iarnă, iar printre preparatele ce nu lipsesc de pe masa cu bucate tradiționale se numără și sarmalele. Chiar dacă se află pe ultima sută de metri cu pregătirile, încă mai sunt gospodinele care abia acum încep să pregătească acest preparat. Iată ce carne de porc se folosește la sarmale, de fapt!
- Ce carne de porc se folosește la sarmale, de fapt
- Trei trucuri utile pe care orice gospodină trebuie să le știe
În ultimii ani au apărut foarte multe dezbateri în privința originii pe care o au sarmalele. Ei bine, trebuie să recunoaștem că acest fel de mâncare este o comoară a gastronomiei din România.
Însă, indiferent de modul în care a fost inventată, rețeta originală a fost reinventată, de-a lungul timpului, în funcție de preferințele bucătăreselor din fiecare regiune.
Ce carne de porc se folosește la sarmale în mod tradițional
Sarmalele nu lipsesc nici în acest an de pe mesele festive ale românilor de Crăciun și de Revelion. În acest fel, produsele de bază ale preparatului tradițional sunt orezul, carnea și ceapa. Totodată, rețeta tradițională a fost reinventată, astfel că, în fiecare regiune există obiceiuri specifice pe care româncele le respectă pentru un rezultat ca la carte.
Și, din cauza faptului că nu toate gospodinele știu cum să manipuleze corespunzător aceste ingrediente, de multe ori, sarmalele ies prea tari, iar asta în cazul în care nu sunt preparate în mod corect.
În acest fel, dacă vorbim despre orez, aici trebuie respectată așa-numita regulă a lui 10%. Mai exact, ls 1 kilogram de carne de folosesc 100 grame de orez. Însă, gospodinele trebuie să știe că tipul de carne ce trebuie folosit la prepararea sarmalelor nu trebuie să fie niciodată doar de porc.
Concret, este recomandat ca jumătate de compoziție să fie porc, în timp ce restul să fie de vită, pentru că, în acest fel, sarmalele nu vor ieși grase și nici nu vor fi grele pentru stomac, ci gustoase.
Ce carne folosești dacă vrei sarmale mai ușoare, cu puțină
Însă, în cazul în care nu doriți să renunțați la sarmalele cu carne, puteți modifica rețeta tradițională în așa fel încât să reduceți din ingredientele dăunătoare. Acest preparat se poate face tot cu carne de porc, însă cu puține calorii.
În acest fel, un prim pas ar fi să nu folosiți carne gata măcinată. Astfel că, pentru a compensa savoarea dată de grăsime, adăugați mai multe legume, verdețuri și chiar și condimente.
Totodată, adăugați în amestecul de carne mai multă ceapă, ardei și morcov. Tot pentru a reduce conținutul de grăsimi, înserați între sarmale mănunchiuri de cimbru, pătrunjel, bucăți de roșii bine coapte.
O variantă diferită pentru sarmale cu mai puține calorii are la bază o rețetă care înlocuiește orezul alb cu bob rotund cu o varietate de orez integral. grăsime
CITEȘTE ȘI: Cât timp poți să lași sarmalele în frigider, după ce le-ai gătit. Greșeala care te poate îmbolnăvi