Ce castane sunt comestibile. Cum le recunoști, ce beneficii au și cum le prepari
Publicat pe 01.10.2023 la 13:52 Actualizat pe 01.10.2023 la 13:53
Castroanele sunt bogate în potasiu, minerale și vitamine. Acestea pot fi consumate în diferite moduri, coapte sau prăjite. Culegerea castanelor comestibile se face la începutul lunii octombrie și pot fi preparate oricând în diferite moduri. Iată ce mâncăruri poți face!
- Ce beneficii au castanele
- Iată tot ce trebuie să știi!
Castanul înflorește în iulie iulie atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, iar fructele sunt verzi, cu numeroși ghimpi. La începutul lunii octombrie, acestea se desprind și se pot observa fructele care au o coajă maronie și sunt tocmai bune de consumat.
Ce castane sunt comestibile și unde le găsești
Castanele comestibile sunt cultivate mai multe zone ale Europei, însă acestea pot fi găsite și în grădinile oamenilor. Acestea sunt antiinflamatoare, antianemice și au numeroase proprietăți pentru organism.
Ce beneficii și contraindicații au castanele comestibile
Castanele ajută la reducerea colesterolului și reglarea zahărului din sânge, sunt benefice pentru sistemul nervos, ajută la întărirea sistemului imunitar, sunt extrem de bune împotriva anemiei, deoarece au proprietății de absorție a fierului și nu conțin gluten.
Două rețete cu castane comestibile
Piure de castane
Piureul de castane este extrem de delicios, iar pentru asta ai nevoie doar de două căni de castane comestibile, o lingură de unt, două linguri de miere, și jumătate de cană de frișcă bătută.
Castanele se vor curăța de coajă, se pun la fiert într-o cratiță și trebuie lăsate în jur de 20 de minute. Atunci când au fiert, se pisează cu un blender împreună cu frișca până când se obține o pastă. Mai apoi, poți spune restul ingredientelor și poți adăuga sare după gust.
Castane coapte
Dacă vrei să le prepari în casă, ai nevoie de 700 grame de castane și 200 ml de apă. Înainte să le copți, acestea trebuie spălate bine și înmuiate în apă timp de 30 de minute. Prima apă trebuie aruncată, iar mai apoi trebuie tăiate pe jumate și puse într-o tavă în care s-a adăugat 20 ml de apă. Se lasă 10-15 minute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
Citește și: Rețeta de gem de castane. Preparatul cu gust uimitor, pe care trebuie neapărat să-l încerci