Ce condimente se pun în supa cremă de legume. Secretele pentru un gust delicios
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 08.10.2023 la 22:31
Actualizat pe 08.10.2023 la 22:41
Supa crema se prepară în doar câteva minute cu puține ingrediente. Pentru a-i oferi o savoare delicioasă, ai grijă la condimentele pe care le folosești. Ele îți pot face preparatul delicios, fiind plăcut pentru întreaga familie.
- Ce condimente se pun în supa cremă de legume
- Secretele pentru un gust delicios
Supa cremă este un preparat versatil și se poate găti în doar câteva minute. Nu trebuie să ai multă experiență în bucătărie, ci ai nevoie de puțină imaginație pentru a combina alimentele. Dacă îți dorești un gust desăvârșit, trebuie să fii atent la condimentele pe care le alegi.
Ce condimente se pun în supa cremă de legume
Dacă nu dispui de prea mult timp în bucătărie, supa crema este alegerea cea mai potrivită. Ai nevoie de câteva legume, condimente aromate, iar uneori și smântână și preparatul va fi gata în scurt timp.
Mirodeniile nu trebuie să lipsească din supa cremă. Dulceața morcovilor și aroma ardeiului capia pot fi intensificate cu ajutorul condimentelor. Prima dată se adaugă sare, în momentul în care pui legumele la fiert, apoi piperul. Se mai pune cimbru, rozmarin, chili, busuioc, dar și alte plante aromatice, după gust. Dacă vrei să-ți decorezi farfuria, poți adaugă puțin piper și pătrunjel verde, tocat mărunt.
Rețetă pentru supă cremă
Supa cremă se pregătește în câteva minute și este un deliciu pe care să-l consumi alături de familia ta. Rețeta de mai jos este perfectă pentru zilele de toamnă.
Ingrediente
- 2 cartofi
- o ceapă
- un fir de praz
- un morcov
- 2 ardei
- o țelină
- 4 roșii
- 200 gr de ciuperci
- un dovlecel
- 3 linguri de ulei
- două căni și jumătate de apă
- sare, piper și alte condimente, în funcție de preferințe
- pătrunjel
Mod de preparare
Prazul, ceapa, morcovul tăiat mărunt și țelina se călesc în ulei încins, până se înmoaie. Se pun apoi și cartofii tăiați cuburi, roșiile pastă, ardeii și dovlecelul feliat și ciupercile, apoi se pune apă.
Urmează condimentele, sarea și piperul, apoi se lasă la fiert. Se pune capacul și se lasă pe foc timp de 30 de minute. Cu ajutorul unui blender vei mixa tot până se obține o cremă, iar la final se potrivește de condimente și se mănâncă.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de supă cu păstârnac și mere. O delicatesă pentru această toamnă