Rețetă de supă cu păstârnac și mere. O delicatesă pentru această toamnă
Publicat pe 08.10.2023 la 10:49 Actualizat pe 08.10.2023 la 10:49
Dacă nu ai idee ce să gătești în această zi de duminică, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi îți vom prezenta cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru supa cu păstârnac și mere. Este o delicatesă pentru această toamnă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat gustos, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de supă cu păstârnac și mere
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de supă cu păstârnac și mere este ușor de pregătit, doar că ai nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Este preparatul care îți va încânta papilele gustative în acest sezon rece. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de această mâncare delicioasă!
Rețetă de supă cu păstârnac și mere
Ingrediente:
-sare
-piper
-50 ml de smântână pentru gătit
-jumătate de litru de supă de pui
-jumătate de cartof
-40 ml de vin alb sec
-un fir de păstârnac
-jumătate de linguriță de pudră de curry
-un cățel de usturoi
-jumătate de lingură de sos de roșii
-1 lingură de ghimbir ras
-jumătate de ceapă galbenă
-un fir de praz
-2 linguri de ulei de măsline
-jumătate de lingură de zeamă de lămâie
-2 mere
-2 linguri de chives
Mod de preparare:
Un sfert dintr-un măr se păstrează undeva, iar restul bucăților de mere se curăță, se scoate mijlocul de la ele și se taie în cuburi. Se stropesc merele cu zeamă de lămâie.
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie mai mare, apoi se pune prazul și ceapa și se lasă pe foc pentru aproximativ 10 minute. Se acoperă cu un capac, iar cele două ingrediente sunt gata în momentul în care sunt moi.
În tigaie se pune sosul de roșii, ghimbirul, pudra de curry și usturoiul, iar aceste ingrediente se lasă pe foc pentru câteva minute. Se adaugă vinul și se mai gătește totul pentru aproximativ 5 minute.
Merele tocate se pun în tigaie împreună cu cartoful, supa, sarea și păstârnacul. Se lasă să dea o dată în clocot, iar din când în când se amestecă. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert pentru aproximativ jumătate de oră.
Când totul este fiert se folosește un blender și se transformă totul într-un piure. Se toarnă compoziția într-o oală și se amestecă în interiorul cremei smântâna. Se pune sare, piper și se lasă să dea în clocot.
Supa cu păstârnac și mere este gata de servit. Se mănâncă alături de pâine prăjită. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de rulouri din foietaj cu cremă de vanilie. Desert delicios și simplu