REȚETA ZILEI: Pâine prăjită franțuzească
Publicat pe 27.08.2018 la 09:47 Actualizat pe 27.08.2018 la 10:37
French toast – sau pâine prăjită franțuzească. Este unul dintre cele mai populare tipuri de mic-dejun din lume. Și este de înțeles de ce! Extrem de ușor de preparat, este și foarte gustoasă. De aceea, pentru astăzi, vă recomandăm o rețetă clasică, bună pentru oricine.
French toast – sau pâine prăjită franțuzească. Este unul dintre cele mai populare tipuri de mic-dejun din lume. Și este de înțeles de ce! Extrem de ușor de preparat, este și foarte gustoasă. De aceea, pentru astăzi, vă recomandăm o rețetă clasică, bună pentru oricine.
Ingrediente pâine prăjită franțuzească:
- 4 ouă mari
- 1/2 cană lapte
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- un vârf de sare
- 10 felii de pâine feliată de tip toast
- 2 linguri unt
Mod de preparare pâine prăjită franțuzească:
Bate ouăle împreună cu laptele și zahărul, până când cu mai există bucăți de gălbenuș sau de albuș. Adaugă vanilie, jumătate din scorțișoară și sarea.
Încălzește o tigaie la foc mediu și topește 1 lingură de unt. Scufundă o felie de pâine în mixul de ouă, până se acoperă pe ambele părți. Pune în tigaia încinsă și gătește 2-3 minute pe ambele părți.
Repetă cu fiecare felie de pâine. Mai adaugă restul de scorțișoară când ai gătit jumătate din feliile de pâine.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.