REȚETA ZILEI: Mic dejun cu cartof dulce și ou poșat
Publicat pe 24.08.2018 la 10:35 Actualizat pe 24.08.2018 la 11:56
Pentru mulți dintre noi, ouăle sunt echivalentul unui mic dejun delicios. Dar ce te faci dacă te-ai săturat de aceleași rețete la nesfârșit? E simplu: cauți o rețetă nouă! Pentru asta suntem noi aici, așa că vă recomandăm un ou poșat, servit alături de cartof dulce.
Pentru mulți dintre noi, ouăle sunt echivalentul unui mic dejun delicios. Dar ce te faci dacă te-ai săturat de aceleași rețete la nesfârșit? E simplu: cauți o rețetă nouă! Pentru asta suntem noi aici, așa că vă recomandăm un ou poșat, servit alături de cartof dulce.
Ingrediente cartof dulce cu ou poșat:
- 1 cartof dulce de mărime medie, decojit și dat prin răzătoare
- 2 ouă
- 4 fâșii de bacon (gătite crocant și tocate)
- sare și piper, pentru gust
- busuioc proaspăt, tocat mărunt
- unt, pentru gătit
Mod de preparare cartof dulce cu ou poșat:
Topește untul într-o tigaie, la foc mediu-mare, apoi adaugă cartoful dulce ras. Gătește timp de 10 minute.
În același timp, umple o cratiță cu apă și dă în clocot. Apoi, scade temperatura până când apa doar face bulbuci. Crapă cele două ouă în apa care fierbe și gătește timp de 2-3 minute. Scoate din apă cu o lingură.
Împarte cartoful dulce între două farfurii, adaugă câte un ou deasupra și finisează cu bacon și busuioc proaspăt.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.