REȚETA ZILEI - DUMINICĂ: Ciorbă de dovlecei cu smântână și crutoane
Publicat pe 26.08.2018 la 09:35 Actualizat pe 26.08.2018 la 11:08
Rețeta pe care ți-am pregătit-o astăzi este delicioasă, ușor de preparat și extrem de ieftnă, căci ai nevoie de câteva ingrediente banale. Este vorba despre ciorbă de dovleci cu smântână, servită cu crutoane.
Rețeta pe care ți-am pregătit-o astăzi este delicioasă, ușor de preparat și extrem de ieftnă, căci ai nevoie de câteva ingrediente banale. Este vorba despre ciorbă de dovlecei cu smântână, servită cu crutoane.
Ciorba de dovlecei cu smântână și crutoane este soluția ideală atunci când vrei să ai parte de un prânz gustos și bogat în vitamine.
Ingrediente:
- Patru dovlecei medii, doi morcovi, doi cartofi, o țelina cu frunze (cât un pumn), o ceapă, un ardei gras, 800 ml borș, două linguri de leuștean tocat mărunt, două linguri ulei, sare, un ou și smântână.
Mod de preparare:
Legumele se toacă în cubulețe mici, apoi se mărunțește ceapa, după care se călește în cele două linguri de ulei, până devine translucidă. Se adaugă cartofii, țelina, morcovul și sarea, după care se adaugă doi litri de apă și se lasă totul pe foc pentru 15 minute, până când cartofii se înmoaie.
Se adaugă, mai apoi, ardeiul tocat și dovleceii, iar după 10 minute de fierbere, se adaugă borșul și se mai potrivește cu sare, după gust. Se lasă totul la fiert pentru încă 5 minute.
Se scoate un polonic de zeamă de ciorbă și se adaugă peste smântâna bătută cu oul, se amestecă și se adaugă în oală. Se adaugă și leușteanul și se mai lasă la fiert pentru încî 10 minute. Se servește cu crutoane și ardei iute, proaspăt!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.