Rețetă de vinete gratinate cu roșii și brânzeturi rase. Un deliciu pentru această toamnă
Publicat pe 04.10.2023 la 18:47 Actualizat pe 04.10.2023 la 18:47
Dacă ți dorești să te bucuri alături de cei mai dragi oameni ție de un preparat delicios, dar ai rămas în pană de idei, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru vinetele gratinate cu roșii și brânzeturi rase. Este un deliciu pentru această toamnă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de vinete gratinate cu roșii și brânzeturi rase
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de vinete gratinate cu roșii și brânzeturi rase este ușor de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat pe care ar trebui să-l încerci și tu măcar o dată. Cei mici vor adora această mâncare gustoasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!
Rețetă de vinete gratinate cu roșii și brânzeturi rase
Ingrediente:
-vinete
-piper
-frunze de busuioc
-sare
-50 ml de ulei de măsline
-150 gr de mozzarella
-150 gr de parmezan
-40 gr de sos pesto
-150 gr de sos de roșii
-350 gr de vinete
Mod de preparare:
Se curăță vinetele și se feliază. Se dau cu sare și piper, apoi se ung cu ulei de măsline. Se gătesc vinetele la grătar pentru un minut pe fiecare parte sau până în momentul în care capătă o culoare galbenă spre maro.
Se așează feliile în vase de gratinat și se pune sos de roșii peste ele. Se pune iar un strat de vinete și mai apoi iar sos de roșii. Sosul de roșii se amestecă cu sos pesto și se pune peste ultimul strat de sos de roșii de la vinete.
Se amestecă foarte bine brânzeturile rase, apoi se pun peste vinete. Se bagă la cuptor tava cu vinete pentru aproximativ 10 minute, la temperatura de 180 de grade. Poftă bună!