Rețetă de cotlete de porc cu pere. Un preparat ideal pentru toamnă
Publicat pe 02.10.2023 la 20:58 Actualizat pe 02.10.2023 la 20:58
Este toamnă, iar majoritatea gospodinelor caută să gătească preparate cu fructe și legume de sezon. Ei bine, noi ne-am gândit să-ți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de cotlete de porc cu pere. Este un preparat ideal pentru acest sezon. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de cotlete de porc cu pere
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de cotlete de porc cu pere este ușor de pregătit, dar vei avea nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Este un preparat care îți va încânta papilele gustative și ar trebui să-l încerci și tu măcar o dată. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o delicatesă în adevăratul sens al cuvântului!
Rețetă de cotlete de porc cu pere
Ingrediente:
-cotlete de porc
-ghimbir
-3 lingurițe de amidon de porumb
-3 lingurițe de apă
-5 fire de ceapă verde
-2 pere
-200 ml de vin alb
-250 ml de zeamă de supă de pui
-3 linguri de zahăr
-3 linguri de ulei de rapiță
-4 linguri de oțet de vin
-sare
-piper
-2 kg de cotlete de porc fără os
Mod de preparare:
Carnea de porc se condimentează foarte bine cu piper și sare. Uleiul se încinge și se pune carnea în el pentru aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie carnea și se ține caldă.
Grăsimea se scurge din tigaie, apoi se pune zahărul și oțetul de vin până în momentul în care se dizolvă zahărul. Se lasă la foc mediu până în momentul în care siropul prinde o culoare închisă. Se adaugă vin și se lasă la foc mic, dar se amestecp încontinuu. Se adaugă zeama de supă de pui, ghimbirul și perele și se fierbe totul pentru aproximativ 6 minute. Se adaugă ceapa verde și se mai lasă încă aproximativ 4 minute pe foc. Se adaugă amidonul cu apă și se pune peste sos.
Se reduce focul, se adaugă carnea de porc peste sosul din tigaie și se amestecă foarte bine, în așa fel încât carnea să fie acoperită de sos. Se oprește focul și cotletele de porc cu pere sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă plăcintă cu dovleac și nucă. Desert delicios pentru zilele speciale de toamnă