Rețetă de rulouri din foietaj cu cremă de vanilie. Desert delicios și simplu
Publicat pe 07.10.2023 la 14:22 Actualizat pe 07.10.2023 la 14:22
Dacă vrei să te bucuri de un desert delicios și ușor de preparat, ai ajuns în locul potrivit! Iată cum să pregătești aceste rulouri delicioase din foietaj cu cremă de vanilie. De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face această rețetă delicioasă de rulouri din foietaj cu cremă de vanilie.
Rețetă de rulouri din foietaj cu cremă de vanilie
Ingrediente
- 80 de grame de zahăr
- 60 de grame de amidon alimentar din porumb
- 3 plicuri de zahăr vaniliat
- 70 de grame de unt
- zahăr pudră vanilat
- 500 de grame de aluat foietaj cu unt
- făină
- un ou
- ulei
- 500 de mililitri de lapte integral
- 4 gălbenușuri
- un praf de sare
Mod de preparare
Într-o cratiță cu fundul gros, pune laptele la înfierbântat. Într-un castron, amestecă gălbenușurile cu sarea și zahărul. Adaugă amidonul și omogenizează.
Toarnă treptat laptele peste amestecul de gălbenuș și amidon, amestecând continuu. Întoarce amestecul în cratiță și fierbe-l, amestecând încontinuu, până obții o cremă groasă. Adaugă zahărul vanilat și untul, amestecând bine. Acoperă crema cu folie alimentară și las-o să se răcească până la temperatura camerei, apoi pune-o la frigider.
Întinde foaia de aluat presărând făină pe planul de lucru și perforeaz-o pentru a preveni umflarea excesivă în timpul coacerii.
Următorul pas a fost pregătirea foietajului. Cu cuptorul deja preîncălzit la 190°C, am întins foaia de aluat presărând făină pe planul de lucru și am performat-o cu un perforator pentru a preveni umflarea excesivă în timpul coacerii.
Apoi, am decupat aluatul în fâșii paralele și le-am înfășurat pe tuburile de tablă, începând de la vârf și continuând până la bază, suprapunând ușor fâșiile de aluat. Le-am așezat apoi pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, cu partea cu capătul înspre tavă.
Coace rulourile timp de 20 de minute la 190°C, până devin uniform rumene. După răcire, manevrează rulourile cu grijă. Asigură-te că atât crema cât și rulourile sunt complet reci înainte de a umple. Transferă crema într-un pos și umple rulourile, iar apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec cu cremă de Nutella și vanilie. Un preparat delicios, preferat de cei mici