Ce este bine să pui în tăvile de cozonaci ca să nu se mai ardă. Aşa nu vor mai avea urme negre pe ei
Publicat pe 30.09.2023 la 21:02 Actualizat pe 30.09.2023 la 21:02
Evident că este nelipsit de pe masă în perioada sărbătorilor. Cozonacul, căci despre el este vorba, reprezintă unul dintre cele mai fastuoase deserturi, iar cele mai multe gospodine petrec mult timp în bucătărie pentru a-l prepara ca la carte. Însă, există și un mic secret pe care orice gospodină trebuie să îl știe ca acesta să nu se mai ardă. Iată ce trebuie să faci ca să iasă fără urme negre pe ei!
- Ce este bine să pui în tăvile de cozonaci ca să nu se mai ardă
- Trucul folosit de fabrici
Cozonacul este, fără îndoială, desertul tradițional al românilor. Acest produs, printre altele, este nelipsit de pe mesele de sărbatori sau alte momente importante. Fiecare gospodină are propria variantă a rețetei tradiționale, însă chiar și cele mai experimentate pot da greș.
Ce să pui în tăvile de cozonaci ca să nu se mai ardă
Ei bine, toate gospodinele sunt în căutarea celor mai bune rețete pentru cozonacul perfect. Astfel, una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă bucătăresele când fac cozonac apare chiar la finalul preparării, atunci când aceștia sunt scoși din tăvile de copt.
Însă, pentru a scăpa de această problemă, există însă un truc simplu și eficient care vine în ajutor. În acest fel, este vorba despre un gest banal, dar care are un mare efect.
Înainte să adaugi aluatul în formă, trebuie să pui în tavă hârtie de copt unsă cu ulei. Astfel, vei ajuta aluatul să devină auriu la suprafață, fără să se ardă, dar și fără a mai avea urme negre.
Alte trucuri și sfaturi pentru un cozonac reușit
Tot pentru prepararea acestui desert, un alt sfat de care țin cont gospodinele este temperatura din bucătărie. Pentru ca aluatul să crească așa cum trebuie, se recomandă ca temperatura din camera în care este făcut să fie ridicată.
Chiar și ingredientele trebuie să fie și ele la temperatura camerei. Așadar, în cazul în care pui ouăle și laptele în compoziție imediat după ce sunt scoase din frigider, ele vor împiedica aluatul să crească, ceea ce înseamnă că nu vor fi pufoși și nu se vor coace uniform.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de panettone ca la carte. "Cozonacul italian" poate fi servit în orice perioadă din an