Ce este mochi, produsul care e la modă printre români. Originar din Japonia, alimentul are o istorie de sute ani
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.07.2024 la 13:43
Actualizat pe 26.07.2024 la 13:43
Cu siguranță ai auzit și tu de mochi în ultimele luni. Acest aliment a devenit tot mai cunoscut în România și se găsește într-o mulțime de magazine. Iată ce este mochi, unul dintre cele mai cunoscute produse japoneze. Are o istorie de sute de ani și a devenit noul trend!
- Ce este mochi
- Din ce se prepară unul dintre cele mai cunoscute alimente japoneze
Mochi a ajuns prin toate magazinele din România și a devenit foarte apreciat în țara noastră. Unii îl testează din curiozitate, alții după ce văd imagini cu el pe rețelele de socializare. Deși beneficiază de o popularitate ieșită din comun, până acm câteva luni puțini români știau ce este mochi.
Ce este mochi, unul dintre cele mai apreciate alimente japoneze
Spre deosebire de România, mochi are în Japonia o cu totul altă semnificație. Acolo este un desert pe care îl găsești pe masa de Revelion în fiecare an. Deși se găsește permanent în magazine, aceea este perioada în care apare peste tot.
Semnificația acestuia este că aduce noroc și belșug în casele oamenilor din Japonia, care îl au pe masă de Revelion. Este gătit din piure de orez, bătut de două persoane, până când se obține consistența specifică. Acest proces poartă numele de mochitsuki.
Apoi este format în păjituri mici, gătită din piure de orez, apă și zahăr. Are o textură lipicioasă, dar cremoasă. In interior aceasta are o umplutură, iar cei care îl gătesc aleg ce aromă să aibă. Una dintre cele mai cunoscute este umplutura anko, și anume pasta de fasole roșie.
Există mai multe tipuri de mochi
Mochi poate fi gătit după propriile dorințe și gusturi. Tot ce trebuie să faci este să folosești mochigome, astfel încât să obții textura dorită. Acesta poate fi umplut fie cu fasole roșie, fie cu verdețuri, praf de soia, sau poate avea gust de scorțișoară.
În România se găsește și sub formă de înghețată și este de-a dreptul delicios. După ce a apărut de mai multe ori pe rețelele de socializare, tot mai mulți români au fost tentați să încerce mochi. Este un produs excelent pentru zilele de vară, căci poate fi transformat în înghețată și conține o mulțime de proteine.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu lavandă și caise. Un desert simplu și rapid