Ce este recomandat să bei pentru a reduce pofta de dulce. Cum te ajută în dieta
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 30.01.2025 la 10:21
Actualizat pe 30.01.2025 la 10:21
Pentru cei care vor să slăbească, pofta de dulce și de mâncare de tip fast-food poate să fie o adevărată problemă. Atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus, este recomandat să renunți la ambele. Există, totuși, o băutură despre care se spune că ar face minuni pentru că reduce pofa de dulce.
- Ce este recomandat să bei pentru a reduce pofta de dulce
- Cum te ajută în dieta
Chiar dacă este puțin cunoscută, specialiștii au început să vorbească tot mai mult despre beneficiile unei băuturi despre care se crede că ajută la reducerea poftei de dulce. Este vorba despre kombucha, o băutură fermentată și ușor îndulcită, obținută din drojdie, zahăr și ceai negru. Se crede că își are originea în China, acolo unde este consumată în continuare.
Cum ajută la reducerea poftei de dulce
Despre kombucha s-a vorbit puțin, dar specialiștii spun că poate face minuni. Beneficiile ei nu sunt limitate doar la a reduce pofta dulce, ci contribuie la sănătatea generală. Se crede că a apărut în nord-estul Chinei, acolo unde în prezent este o alternativă mai sănătoasă la băuturile carbogazoase cu un conținut ridicat de zahăr.
Se crede că dacă se consumă regulat kombucha scade pofta de dulciuri. Accelerează metabolismul și le este recomandată și celor care se confruntă cu probleme intestinale. În kombucha se găsesc zinc, fier, cuplu, calciu și magneziu și se crede că ajută și la reducerea colesterolului „rău”, având, așadar, beneficii asupra sănătății inimii.
Ce alte beneficii mai are
De altfel, kombucha mai ajută și la detoxifierea organismului și ajută la imunitate. Se crede că băutura este bună și poate ajuta și la îmbunătățirea sănătății psihice. În kombucha se găsește și acidul acetic, la fel ca în oțet. Acidul acetic ajută la reducerea microbilor din organism, așadar ține departe infecțiile.
Se crede că există beneficii mai multe dacă băutura este obținută din ceai verde, decât dacă este obținută din ciuperci, după rețeta tradițională. În cazul de față, ciuperca kombucha din care se obține băutura nu este o ciupercă, ci înseamnă o cultură de drojdii și bacterii.
ăutura ajută și la reducerea riscului de cancer și că protejează împotriva diabetului. Este recomandată să fie consumată și pentru că încetinește procesul de îmbătrânire.
Citește și: Fulgi de ovăz la micul dejun. Cum te ajută să slăbești și cu ce să îi combini