Ce este Surimi, ingredientul secret pe care bucătarii îl pun în fructele de mare
Publicat pe 08.01.2024 la 18:08 Actualizat pe 08.01.2024 la 18:08
Există mari șanse să fi consumat Surimi fără să știi asta, mai ales dacă consumi des fructe de mare. Surimi reprezintă un ingredient secret, care este des utilizat de către bucătarii profesioniști pentru a îmbunătăți preparatele cu fructe de mare. Iată ce este Surimi, de fapt, dar și cum îl poți folosi pentru a da mai mult gust fructelor de mare!
- Totul despre Surimi
- Este un ingredient des folosit de bucătari
Surimi este un ingredient secret pe care bucătarii îl pun în fructele de mare. Iată ce ar trebui să ai în vedere despre acest ingredient care dă un gust delicios mâncării!
Ce este Surimi și cum se obține
Surimi reprezintă un gel obținut în principal din pollock din Alaska, care a fost prelucrat pentru a lua forma altor tipuri de fructe de mare. Modalitatea de prelucrare a acestui gel determină posibilitatea utilizării sale ca înlocuitor pentru diverse tipuri de fructe de mare, inclusiv homar și crab.
Popularitatea utilizării Surimi a crescut pe măsură ce încălzirea globală a continuat să reducă numărul animalelor marine. Astfel, chiar dacă nu este pe placul tuturor, Surimi ar putea reprezenta o soluție inovatoare pentru a contracara problema scăderii numărului de pești.
Dacă vă întrebați de ce nu ați observat niciodată Surimi în lista de ingrediente a mâncărurilor voastre, este important să știți că acesta este adesea menționat sub eticheta de „imitație” de fructe de mare. Această abordare poate genera confuzii, deoarece Surimi nu reprezintă o imitație a fructelor de mare, ci este, de fapt, un produs real obținut din fructe de mare.
Bucătarii japonezi au inventat pentru prima dată fructele de mare din Surimi acum sute de ani, când au prelucrat peștele în exces, pe care nu-l puteau utiliza, prin salare și măcinare, transformându-l într-un gel. Datorită costurilor mai reduse ale gelului în comparație cu alte fructe de mare, popularitatea sa s-a extins rapid în întreaga lume.
Cum poți folosi Surimi pentru a da mai mult gust fructelor de mare
Surimi poate fi folosit în diverse moduri pentru a îmbunătăți gustul fructelor de mare. Următoarele idei îți vor fi de mare folos:
-adaugă Surimi la salate. Taie Surimi în bucăți mici și amestecă-l în salatele tale cu fructe de mare pentru a adăuga o textură interesantă și un gust bogat;
-prepară rulouri de Sushi. Surimi este deja un ingredient obișnuit în sushi, dar îl poți folosi și în propriile tale creații de rulouri de sushi. Combină-l cu legume proaspete și orez pentru un gust delicios;
-pune Surimi la supe și ciorbe. Adaugă Surimi în supele cu fructe de mare sau ciorbe pentru a oferi o notă de savoare și consistență:
-prepară pastă de Surimi. Poți prepara o pastă de Surimi amestecându-l cu maioneză sau iaurt, adăugând condimente după gust. Folosește această pastă ca umplutură pentru sandvișuri sau aperitive;
-pune Surimi ca garnitură la grătar. Surimi este delicios la grătare și trebuie servit ca o garnitură alături de alte fructe de mare sau legume;
-pune Surimi la pizza cu fructe de mare. Adaugă bucăți de Surimi pe o pizza cu fructe de mare pentru a-i conferi o textură plăcută și un gust savuros.
Citește și: Cum să păstrezi fructele și legumele proaspete mai mult timp. Ce trebuie să faci