Ce înseamnă IDK, o prescurtare folosită adesea pe internet
Publicat pe 29.12.2020 la 12:52 Actualizat pe 29.12.2020 la 12:53
Prescurtările sunt folosite foarte des în viețile noastre, mai ales în mediul online. Termeni precum YOLO, BRB, LOL sunt printre cele mai întâlnite, chiar și în rândul prietenilor tău. Dar oare de unde vin aceste prescurătri, și ce înseamnă IDK, unul dintre termenii foarte des folosiți pe internet?
- Ce înseamnă prescurtarea IDK
- De unde provin acești termeni
Prescurtările sunt folosite încă de când s-au inventat mesajele ce puteau fi transmise prin intermediul telefoanelor mobile. Acestea au fost folosite, inițial, pentru a „păcăli” limita celor 160 de caractere dispobile pentru un mesaj text.
Însă tehnologia a evoluat, iar prescurtările au rămas aceleași, devind chiar la modă printre tineri. Dacă ești și tu adeptul aplicațiilor de mesagerie gratuită, probabil că ai întâlnit de multe ori termeni prescurtați, folosiți uneori în contexte chiar și mai neobișnuite.
Ce înseamnă IDK
De exemplu, prescurtarea IDK, tradusa din engleză, înseamnă „I don't know” - „Nu știu”. Se folosește mai ales atunci când nu avem răspuns la anumite întrebări pe care ni le pun prietenii familia, cunoscuții etc.
De asemenea, există și alte prescurtări, de tipul LOL, care înseamnă „A râde cu gura până la urechi”, BRB - „Revin imediat” și multe alte prescurtări de termeni ce se pot folosi în aproape orice situație, dar și cu aproape orice persoană, mai ales cele care nu se chinuie foarte mult să își dea seama ce ai vrut să îi transmiți prin aceste prescurtări.
Majoritate acestor prescutări provin din limba engleză, însă există și unele în limba română, destul de întâlnite și folosite pe rețelele sociale, de exemplu CMF- „Ce mai faci?”, LMA- „La mulți ani”, NB- „Noapte bună” și multe altele de acest gen.
Citește și: Ce înseamnă BRB, una dintre cele mai folosite prescurtări pe internet