Ce înseamnă intestin permeabil și ce riscăm dacă suferim de această afecțiune. Care sunt simptomele
Publicat pe 16.05.2023 la 13:23 Actualizat pe 16.05.2023 la 13:25
Sindromul intestinului permeabil înseamnă creșterea permeabilității mucoasei intestinale și include tulburări legate de trecerea substanțelor nedorite, mai exact microbi. Intestinul este un organ important al digestiei și nutriției, dar mai ales pentru eliminarea reziduurilor și toxinelor.
- Cu ce simptome te poți confrunta
- Iată tot ce trebuie să știi!
Principalii factori care alterează bariera intestinală sunt ierbicidele, pesticidele, zahărul în exces, dar și mâncărurile bogate în produse procesate. Sindromul intestinului permeabil nu afectează doar sănătatea digestivă, ci poate duce la mai multe boli.
Ce înseamnă intestin permeabil
Unul dintre cele mai mari semne că suferiți de intestin permeabil este faptul că aveți mai multe sensibilității alimentare. Acest lucru nu înseamnă că puteți suferi doar de erupție pe corp, ci și că vă veți confrunta și cu alte probleme.
Principalele cauze ale sindromului de intestin permeabil apar din cauza poluării mediului, dar și a stilului de viață nesănătos, astfel că flora intestinală este afectată. Persoanele care au sindromul de intestin permeabil se confruntă cu oboseală, dureri de cap, balonări, diaree, constipație, creștere în greutate, somnolență, nervozitate și depresie.
Cum poți scăpa de această afecțiune
Dacă vă confruntați cu această afecțiune este important să apelați la medic, însă puteți elimina alimentele și factorii care deteriorează intestinul, precum și alimentele procesate, mai exact cerealele, zahărul și uleiuri rafinate.
Este important să aveți o dietă sănătoasă, astfel că puteți consuma supă de oase, produse lactate crude, legume fermentate, dar și alimente bogate în acizi grași Omega-3, fructe și ierburi. Grăsimile sănătoase sunt esențiale, iar la micul dejun puteți include galbenușurile de ou, avocado, dar și ulei de cocos în băutura preferată.
Citește și: Alimentele care cresc riscul de depresie și anxietate. Trebuie să le excluzi din dieta zilnică