Ce mâncare se poate congela. Eviți risipa și micșorezi cheltuielile cu mâncarea
Publicat pe 20.11.2023 la 11:46 Actualizat pe 20.11.2023 la 11:50
Congelarea alimentelor este o metodă eficientă pentru a evita risipa și pentru a micșora cheltuielile cu mâncarea. Multe gospodine apelează la această metodă atunci când nu mai consumă un anumit fel de mâncare. Iată ce mâncare se poate congela!
- Mâncarea care nu se poate congela
- Vei evita risipa și vei micșora cheltuielile
Majoritatea femeilor aleg să congeleze mâncarea, însă nu toate preparatele pot fi păstrate în siguranță la rece. În acest articol îți vom explica ce mâncare se poate congela. În acest fel vei evita risipa și vei micșora cheltuielile cu mâncarea.
Carnea fiartă se poate congela fără probleme
Carnea fiartă se poate congela fără probleme. Congelarea este o modalitate eficientă de a păstra carnea pentru perioade mai lungi de timp, deoarece încetinește procesele de deteriorare și creștere a bacteriilor. Este important să ambalezi carnea în mod corespunzător pentru a preveni pierderea de umiditate și pentru a o proteja împotriva înghețului.
Asigură-te că fiertura este complet răcită înainte de a o pune în congelator. Poți utiliza pungi speciale pentru congelator sau recipiente etanșe pentru a preveni pierderea de calitate și de gust. Etichetează ambalajul cu data la care ai congelat carnea pentru a ține evidența duratei de depozitare.
Cum se congelează supa și ciorba
Congelarea supei și a ciorbei poate fi realizată cu succes, iar aceasta este o modalitate excelentă de a păstra aceste preparate pentru perioade mai lungi de timp. Asigură-te că supa sau ciorba s-au răcit complet înainte de a le pune în congelator.
Folosește recipiente pentru congelator sau pungi rezistente la îngheț. Asigură-te că ambalajul este etanș pentru a preveni pierderea de umiditate și pentru a menține gustul acestor două mâncăruri.
Atunci când îngheți supa sau ciorba, asigură-te că lași un spațiu suficient în recipient pentru dilatarea lichidului în timpul congelării. În caz contrar, recipientul ar putea să se spargă.
Mâncarea de cartofi NU se poate congela
Mâncarea de cartofi nu poate fi congelată. Multe gospodine aleg să o congeleze atunci când nu o mai consumă, însă este total greșit, deoarece cartofii nu vor mai avea același gust în momentul în care îi decongelezi.
Cât rezistă mâncarea gătită în congelator
Durata de păstrare a mâncării gătite în congelator depinde de mai mulți factori, inclusiv tipul de aliment, modul în care a fost pregătit și ambalat, dar și temperatura constantă a congelatorului. În general, majoritatea alimentelor gătite pot fi păstrate în congelator pentru o perioadă semnificativă, dar calitatea și gustul lor pot să se schimbe în timp.
Tocănițele, supele și ciorbele se pot congela timp de 2-3 luni, carnea gătită, cum ar fi carnea de pui sau friptura se pot congela timp de 2-6 luni, puiul sau peștele prăjit se pot congela pentru 1-3 luni, iar pastele se pot congela pentru o lună sau două.
Citește și: Ceaiul care te ajută să te menții tânăr. Ce alte beneficii mai are pentru sănătate