Ce nu este bine să faci în a treia zi de Paște. Dacă nu respecți asta vei avea parte de ghinion tot anul
Publicat pe 18.04.2023 la 09:35 Actualizat pe 18.04.2023 la 09:35
Iată că ne aflăm și finalul acestei sărbători în care creștinii au celebrat Învierea Domnului. Astfel, în a treia zi de Paște, credincioșii trebuie să respecte, în continuare, tradițiile și obiceiurile pentru a avea parte de un an cât mai ferit de ghinion. Ce nu este bine să faci în a treia zi de Paște.
- Ce nu este bine să faci în a treia zi de Paște
- Așa vei fi ferit de ghinion tot anul
Paștele este o sărbătoare creștină și culturală care comemorează învierea Mântuitorului Iisus Hrostos din morți. Așadar, aceasta este celebrată timp de trei zile consecutive.
În acest an, Paștele a picat la data de 16 aprilie. Chiar și în a treia zi de Paște, cei credincioși respectă cu sfințenie câteva obiceiuri și tradiții foarte importante pentru a le merge bine tot anul.
Ce nu este bine să faci în a treia zi de Paște
Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din an. Învierea Mântuitorului Iisus Hristos are o durată de trei zile. În calendarul creștin ortodox, a treia zi de Paște mai este cunoscută și sub numele de Marțea Albă din Săptămâna Luminată. Tot ea marchează sfârșitul celebrării Învierii lui Iisus Hristos din morți.
Ca tradiție, în această zi se continuă tradiția de a mânca ouă roșii și alte mâncăruri specifice acestei sărbători.
Mai mult decât atât, a treia zi de Paște este o zi dedicată în special sfinților care au luptat pentru credință și pentru Biserica Ortodoxă.
Tot în această zi, ortodocșii se roagă pentru a primi puterea și înțelepciunea necesară pentru a urma exemplul acestor sfinți și pentru a trăi o viață sfântă și virtuoasă.
Tradiții și obiceiuri pentru a treia zi de Paște
În a treia zi de Paște există o serie de tradiții și obiceiuri pe care credincioșii ortodocși le respectă cu sfințenie și în zilele noastre.
Așadar, poți avea noroc tot anul dacă faci anumite lucruri, însă poți avea și ghinion dacă încalci anumite tradiții și obiceiuri.
- nu se lucrează;
- nu se spală;
- nu se face curat;
- nu se calcă.
Ce este bine să faci în a treia zi de Paște
- dacă în Prima zi de Paște s-au făcut vizite la cei apropiați, astăzi ei se întorc acasă;
- în a treia zi de Paște ouăle de pot ciocni și dos cu dos sau coastă cu coastă;
- finii dăruiesc nașilor și cumătrii între ei, colaci și pască;
- femeile dădeau de pomană pască și vin roșu, pentru sufletul celor decedați.
CITEȘTE ȘI: Rugăciunea pe care să o rostești astăzi, în a doua zi de Paște. Se vor îndeplini multe dorințe