Ce să adaugi în cafea pentru a elimina pofta de dulce. Ingredientul ajută și la întărirea sistemului imunitar
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 27.11.2023 la 12:04
Actualizat pe 27.11.2023 la 12:04
Cafeaua are numeroase beneficii pentru organism, în special dacă este consumată dimineața. Un ingrediente simplu poate fi adăugat în această băutură pentru a elimina pofta de dulce, fiind indicat și în această perioadă pentru întărirea sistemului imunitar.
- Ce să adaugi în cafea pentru a elimina pofta de dulce
- Ingredientul ajută și la întărirea sistemului imunitar
Unul dintre ingredientele pe care este bine să le adaugi în cafea este scorțișoara, care are numeroase beneficii pentru organism, începând de la faptul că taie pofta de mâncare, controlarea nivelului de zahăr și susținerea sistemului imunitar.
Este recomandat să adaugi în cafea scorțișoară datorită proprietăților antimicrobiene
Scorțișoara face parte din categoria ingredientelor minune pentru sănătate, de aici și faptul că specialiștii recomandă să fie adăugată în cafea. Are un conținut mare de antioxidanți, dar susține și sistemului imunitar, datorită proprietăților antimicrobiene și antiinflamatorii. De altfel, există studii care arată că dacă scorțișoara este consumată regulată, ajută la reglarea nivelurilor de zahăr din sânge și le este de folos celor care se confruntă cu probleme digestive.
Potrivit specialiștilor, scorțișoara mai contribuie și la eliminarea poftei de dulce și poate fi „aliatul” celor care vor să slăbească, asta pentru că a avut loc o ardere mai rapidă a grăsimilor. Doar că, în astfel de cazuri este indicat să nu fie adăugate alte siropuri pentru un plus de gust, asta pentru că efectele nu sunt cele dorite, ci doar scorțișoară și eventual doar puțin zahăr.
Ce alte beneficii mai are scorțișoara
Un alt beneficiu asociat consumului regulat de scorțișoară este cel de stimulare a creierului. Există studii care arată că șase grame pe zi sunt suficiente pentru a ajuta organismului. Un alt studiu din 2012 arată că scorțișoara are beneficii și asupra pielei, asta pentru că susține sinteza de colagen.
Acest lucru este valabil în cazul scorțișoarei Ceylon, despre care se spune că a avut efecte importante asupra hidratarea și fermitatea pielii. Există două tipuri de scorțișoară, Ceylon și Cassia, cea mai des folosită fiind prima dintre ele. Scorțișoara Ceylon este recomandată și în tratarea unor afecțiuni. Și scorțișoara Cassia este la fel de cunoscută, doar că nu este atât de mult recomandată.
Citește și: De ce e bine sa bei apă cu scorțișoară. Are multe beneficii uimitoare pentru sănătatea organismului