Ce să adaugi în piftie dacă nu se încheagă. Ingredientul care îți salvează preparatul
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 05.12.2024 la 14:42
Actualizat pe 05.12.2024 la 14:53
Piftia este unul dintre cele mai îndrăgite preparate tradiționale românești. În această perioadă, românii îl gătesc foarte des. Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă cei care o gătesc este faptul că aceasta nu se încheagă. Iată ce ingredient trebuie să adaugi.
- Cum gătești corect o piftie delicioasă
- Ingredientul care o salvează de fiecare dată
Gospodinele din România gătesc foarte des în această perioadă piftia și este un preparat ideal pentru Crăciun. Se gătește ușor și are un gust delicios, însă trebuie să respecți câțiva pași importanți pentru a avea consistența pe care ți-o dorești.
Ce să adaugi în pifite să aibă consistența piftiei
Pentru a găti o piftie delicioasă, ai nevoie de carne de porc proaspătă, de o calitate foarte bună. Așadar, gospodinele o gătesc în această perioadă pentru că acum este sezonul în care se taie și porcii în România.
Dincolo de ingrediente bune, este nevoie de câteva cunoștințe ca ea să se închege. În cazul în care compoziția nu este omogenă și nu se leagă, nu trebuie să îți faci griji, pentru că un ingredient face minuni și îți salvează preparatul.
Este vorba despre gelatină! Este nevoie de doar 7-8 grame de gelatină pentru 1 litru de apă. Acest ingredient îți salvează piftia și îi dă textura perfectă. Se adaugă doar dacă pifita nu se încheagă, căci de cele mai multe ori acest lucru se întâmplă de la sine.
Cât usturoi se adaugă în piftie
Pifita se gătește atât cu carne de porc, cât și cu carne de pui. Indiferent de tipul de carne, usturoiul este absolut necesar. Trebuie să știi cantitatea exactă pe care o adaugi, dar mai ales când trebuie să îl bagi în compoziție.
Este nevoie de două căpățâni de usturoi de mărime medie. Dacă nu adaugi suficient usturoi, pifita ta nu va avea gust. Este important de știut că usturoiul se adaugă în timp ce carnea fierbe, astfel va avea o aromă savuroasă.
Citește și: Cât rezista piftia în frigider. Puțini știu acest aspect