Când trebuie să adaugi usturoiul în piftie. Pasul care strică preparatul de la început
Publicat pe 14.12.2023 la 13:53 Actualizat pe 14.12.2023 la 13:53
Piftia face parte din produsele specifice sărbătorilor de iarnă, însă puține gospodine care este corect să fie preparată această răcitură. Mulți gospodari tind să comită o greșeală crucială în procesul de preparare a piftiei, iar asta se referă la momentul potrivit pentru adăugarea usturoiului. Iată când este bien să adaugi acest ingredient important în piftie!
- Când se pune usturoiul în piftie, de fapt
- Greșeala pe care nu trebuie să o mai faci la răcitură
Piftia este extrem de adorată în perioada Crăciunului și a Revelionului, fiind un preparat specific acestor două sărbători importante din an. Însă, puțini sunt cei care știu că prepararea ei necesită atenție la detalii și respectarea unor pași esențiali.
Și aici vorbim despre adăugarea usturoiului în preparat. În acest fel pentru un preparat ca la carte, ai nevoie de picioare de porc de calitate, dar din acest preparat nu trebuie să lipsească nici carnea sau urechile de porc.
Când se pune usturoiul în piftie
Piftia este un preparat extrem de simplu și de rapid de gătit, însă gatirea ei necesită puțină răbdare. În cazul acesteia, usturoiul, element de bază al preparatului, este nelipsit din acest preparat, dar adăugarea lui la piftie necesită o atenție deosebită.
Pentru a prepara această rețetă de piftie, trebuie să începi cu fiertul cărnii. După aceea, carnea trebuie să cadă de pe os. Între timp, în oală în care fierbi cărnurile trebuie să adaugi condimente precum boabe de piper, sare, cimbru și orice altceva dorești.
Totodată, în acest timp în care carnea fierbe, te poți apuca de prepararea bolurilor și de decojirea usturoiului.
Greșeala pe care nu trebuie să o mai faci la răcitură
Ei bine, că tot a venit vorba de usturoi, experții culinari recomandă adăugarea usturoiului și spre finalul procesului de gătire a cărnii, pentru a păstra astfel aromele intense și proaspete.
Știm că usturoiul are tendința de a-și pierde parțial din aromele sale atunci când este expus la temperaturi ridicate pentru perioade îndelungate, iar adăugarea lui în ultima fază a preparării va garanta o piftie cu arome autentice și savuroase.
CITEȘTE ȘI: Cât rezista piftia în frigider. Puțini știu acest aspect