Ce să faci cu apa în care ai fiert porumbul. De ce să nu o arunci
Publicat pe 18.07.2023 la 23:35 Actualizat pe 18.07.2023 la 23:35
Tu știai că nu trebuie să arunci apa n care ai fiert porumbul? Ei bine, află că aceasta are mai multe utilități. O poți refolosi și nu este indicat să o arunci. Iată ce să faci cu apa în care ai fiert porumbul, dar și care este motivul pentru care nu trebuie să o arunci!
- Ce să faci cu apa în care ai fiert porumbul
- Motivul pentru care să nu o arunci
Majoritatea românilor mănâncă porumb fiert sau copt în această perioadă a anului, deoarece este sezonul lui. Ei bine, noi îți vom explica în rândurile de mai jos ce trebuie să faci cu apa în care ai fiert aceste legume. Această apă are foarte multe utilități, astfel că se poate consuma în mai multe moduri. Iată cum o poți folosi!
Ce să faci cu apa în care ai fiert porumbul
După ce ai fiert porumbul în apă, nu arunca niciodată apa acestuia! Atunci când această legumă se fierbe, în apă lasă foarte multe arome pe care le are. Ei bine, apa în care a fiert porumbul se poate folosi pentru a folosi un gust delicios și sănătos altor mâncăruri. Această apă are și foarte multe proprietăți nutritive.
Apa în care porumbul a fiert se poate folosi pentru supa de legume, pentru paste sau pentru tocăniță. Cu toate acestea, aceasta nu trebuie ținută mult timp în frigider, deoarece își pierde aroma.
Cât timp este bine să lași porumbul la fiert
De asemenea, în rândurile următoare îți vom spune cât timp este bine să lași porumbul la fiert. Timpul de fierbere al porumbului variază în funcție de prospețime, mărime, tip, dar și cantitate care urmează să fie fiartă. Acest timp poate fi cuprins între 2 și 10 minute.
Mai mult decât atât, trebuie să știi că pentru a fierbe porumbul cu tot cu coajă, pur și simplu trebuie să-l clătești în apă proaspătă și să pui știuleții intacți în oala cu apă clocotită. Cu toate acestea, dacă intenționezi să fierbi porumbul cu coajă, îndepărtează puțin din coaja acestuia și mătasea înainte de a pune știuleții în apă clocotită.
Citește și: Cu ce poți să înlocuiești amidonul de porumb în rețete. Cinci înlocuitori pe care te poți baza în bucătărie